back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνει το σοκ όσο καθώς ξετυλίγεται το κουβάρι της κακοποίησης δύο παιδιών 9 και 12 ετών στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το ΑΠΕ τα παιδιά είναι υιοθετημένα, ενώ νωρίτερα φιλοξενούνταν στο Χαμόγελο του Παιδιού.. Η κακοποίηση από την θετή τους μητέρα ξεκίνησε αμέσως μετά την υιοθεσία τους, πριν περίπου τρία χρόνια. Ο θετός του πατέρας αυτοκτόνησε πριν λίγες ημέρες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα παιδάκια έχουν εμφανή σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους, ενώ φιλοξενούνται στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου του νησιού. Η 49χρονη συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του εισαγγελέα Ζακύνθου.

Σε επιφυλακή έως και την Τρίτη θα παραμείνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε Πελοπόννησο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο αντιμετωπίστηκαν 88 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οχτώ από αυτές παραμένουν ενεργές, μεταξύ τους η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και πολλοί εθελοντές. 

Έκκληση προς όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν παίζουμε με τη φωτιά, απηύθυνε ο Υπουργός πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας . Είτε από απροσεξία είτε από πρόθεση – συμπλήρωσε – η ευθύνη δεν είναι απλώς αδικαιολόγητη είναι εγκληματική..

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασίθιου Κρήτης οδηγείται αύριο συλληφθείς στο πλαίσιο του αυτοφώρου υπαίτιος της μεγάλης πυρκαγιάς χθες στον Μαύρο Κόλυμπο Λασιθίου.

Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα στο τρισεκατομμύριο να δοθεί παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, από το Διεθνές Συνέδριο Future of Retail’’ υπογραμμίζοντας πως η ολοκλήρωση αυτού του εμβληματικού έργου «αποτελεί πρωτίστως ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης και σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Αργότερα σήμερα ξεκινά η αποστολή εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο  φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τον Φεβρουάριο.

Με τα μάτια στραμμένα στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί..

Για κρίσιμες εκλογές έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου της ΝΔ.. Δεν έχουμε περιθώρια για πειραματισμούς σε αυτή τη συγκυρία.. Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει “ναι” στη σιγουριά, στη σταθερότητα και την πρόοδο της πατρίδας”, είπε μεταξύ άλλων. Ο κ Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά στην εξ αριστερών και εκ δεξιών αντιπολίτευση μιλώντας για ‘’Δυνάμεις του λαϊκισμού που εμπορεύονται δήθεν εύκολες λύσεις’’. 

Πρωθυπουργό της ακρίβειας, των μεγάλων σκανδάλων, της αδιαφάνειας και των υποκλοπών, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και συμπλήρωσε μπροστά στον πανικό (της ήττας) κουνά το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας του λαϊκισμό».

Από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ως στόχο τη δεύτερη θέση του κόμματος στις ευρωεκλογές: Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει τέλος στην αλαζονεία Μητσοτάκη, σημαίνει ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, σημάνει την ημερομηνία λήξης της κυβέρνησης της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ασκώντας κριτική σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε σχεδόν όλες τις χερσαίες δυνάμεις – πλην μιας ταξιαρχίας αρκετών χιλιάδων στρατιωτών – από το Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, την ώρα που, στην Αίγυπτο προετοιμάζεται νέος γύρος συνομιλιών για την επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωσης των Ισραηλινών ομήρων. Ωστόσο, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου διαμήνυσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη νίκη, – αλλά όπως είπε – το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί θα είναι οδυνηρό και σπαρακτικό’’. 

Η συμμαχία των αυταρχικών δυνάμεων, Ρωσίας, Κίνας, Ιράν και Β. Κορέας, συνεχώς προσπαθούν να υπονομεύσουν τις δυτικές δημοκρατίες σε έναν κόσμο που έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνος’’ προειδοποίησε ο  ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιενσ Στολντεμπεργκ. Μιλώντας στο BBC εκτίμησε μάλιστα ότι η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει τι είδους συμβιβασμούς είναι διατεθειμένη να κάνει. «Πρέπει να τους δώσουμε τη δυνατότητα να βρεθούν σε μια θέση όπου θα επιτύχουν πραγματικά ένα αποδεκτό αποτέλεσμα γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός λειτουργίας  και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Πειραιάς», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Offs της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: 

Λαμία-Ολυμπιακός: 0 – 5

Άρης-Παναθηναϊκός: 0 – 0 στο 33ο λεπτόκαι στις οκτώ και μισή: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ.   

Και ο καιρός…  

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου..

18,1 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα