back to top
30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Κ. Χρυσόγονος: Αν η ΑΔΑΕ παρανόμως αρνηθεί να παραδώσει το φάκελο τότε θα γίνει νέα προσφυγή στο ΣτΕ

Διαβάστε επίσης

Η Ολομέλεια της ΑΔΑΕ θα κρίνει το αίτημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη να ενημερωθεί σχετικά με την παρακολούθηση του τηλεφώνου του, ύστερα από την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο του 2021, ο οποίος επέβαλλε απόλυτη απαγόρευση στην ενημέρωση πολιτών.

«Η απόφαση του ΣτΕ σημαίνει ότι αρχίζει να ξηλώνεται το πουλόβερ της παραβίασης του κράτους δικαίου» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ,ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Παράνομο να αρνηθεί η ΑΔΑΕ να παραδώσει το φάκελο  

«Το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη είναι να ενημερωθεί για τους λόγους για τους οποίους παρακολουθήθηκε το τηλέφωνό του και να του παραδοθεί το περιεχόμενο του φακέλου της υπόθεσης. Η απόφαση είναι αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ και φρονώ ότι είναι παράνομο να αρνηθεί τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε παραδεχτεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ουδέποτε αποτελούσε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια. Η ΑΔΑΕ δεν μπορεί να πάρει παράνομη απόφαση, πρέπει να έχει νόμιμη αιτιολογία. Αφού λοιπόν ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν αποτελούσε κίνδυνο εθνικής ασφάλειας, πρέπει να τον ενημερώσει ώστε να μάθουμε τί πραγματικά συνέβη. Σε περίπτωση ωστόσο που η ΑΔΑΕ παρανόμως αρνηθεί, τότε θα γίνει νέα προσφυγή στο ΣτΕ».

Με τα στοιχεία που θα προκύψουν θα προσωποποιηθούν οι μηνύσεις 

«’Έχει πολιτική διάσταση το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Πρέπει να υπάρξει απάντηση, ώστε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ενημερώσει τον ελληνικό λαό, αλλά και να ασκήσει τα ένδικα μέσα που υπάρχουν. ‘Εχει ήδη υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου ενώ από τα στοιχεία που θα προκύψουν τώρα,  θα μπορούσαν να  προσωποποιηθούν μηνύσεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων. 

Συνενοχή ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί διάφορα σενάρια από τα οποία προσπαθεί να επωφεληθεί πολιτικά σε βάρος του θύματος της παρακολούθησης και αυτό είναι στοιχείο συνενοχής με τους θύτες».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα