back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εσπευσμένα επιστρέφει στην Ουάσινγκτον από τις διακοπές του Σαββατοκύριακου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προκειμένου να να διαβουλευθεί με την ομάδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του για την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Μέση Ανατολή.

Παράλληλα ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ιράν να απελευθερώσει «αμέσως» το φορτηγό πλοίο που κατέλαβε σήμερα κοντά στα Στενά του Χορμούζ και καταδίκασε αυτήν την «πράξη πειρατείας».

Μια επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ θεωρείται θέμα χρόνου, ως αντίποινα για το φονικό πλήγμα την περασμένη εβδομάδα στο προξενείο του στη Δαμασκό.

Στο μεταξύ η μία μετά την άλλη οι χώρες ενημερώνουν τους πολίτες τους στην περιοχή. Αποφυγή οποιουδήποτε ταξιδιού στο Ισραήλ, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη είναι η συμβουλή που δίνει ο Καναδάς στους πολίτες του . Οι οικογένειες των μελών της διπλωματικής αποστολής της Γερμανίας εγκατέλειψαν σήμερα το Ιραν όπως ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη, έξω από σύνδεσμό οπαδών και κοντά στο Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Βαρίκας», λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας βόλεϊ ανδρών Πανιώνιος – ΟΦΗ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν τις πέντε στην οδό Αγίου Ανδρέα έξω από τα γραφεία συνδέσμου οπαδών του Πανιωνίου. Δύο άτομα που φέρεται να είναι οργανωμένοι οπαδοί διαπληκτίστηκαν και ο ένας έβγαλε όπλο, πυροβόλησε και τραυμάτισε τον άλλο στον μηρό. Ο δράστης ηλικίας περίπου 30 ετών διέφυγε από το σημείο και αναζητείται. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Σοκ στην Αυστραλία μετά από τη σφαγή που σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο σήμερα στο Σίδνεϊ με έναν άνδρα να επιτίθεται με μαχαίρι σε πολίτες, να δολοφονεί 6 άτομα και να τραυματίζει άλλα οκτώ, μέχρι να πέσει και ο ίδιος νεκρός από σφαίρα αστυνομικού. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία ο δράστης ήταν ένας άνδρας 40 ετών, χωρίς ωστόσο να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία της ταυτότητάς του, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα η επίσημη ταυτοποίηση. Εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν απέκλεισε την εκδοχή της “τρομοκρατικής” επίθεσης.

«Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου. Αυτό που κρίνεται, είναι αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας». Αυτό τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε σημερινή ομιλία του σε κατοίκους στην Ηλιούπολη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επανέλαβε οτι ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο απεγκλωβισμός και των τελευταίων από τους 174 ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί σε τελεφερίκ πάνω από ένα βουνό στην Τουρκία σχεδόν 23 ώρες αφότου ένα από τα τελεφερίκ χτύπησε σε στύλο και άνοιξε, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους 10.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ναυπλίου, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες μελών σπείρας Ρομά και Βούλγαρων που εξαπατούσαν συστηματικά πολίτες σε όλη τη χώρα. Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτες που η ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασική έκταση, στην περιοχή Κάλφα της Αχαΐας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 20 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ στο σημείο βρίσκεται και η ομάδα Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροπλάνων της Δυτικής Ελλάδας.

Εκτός λειτουργίας το σαββατοκύριακο ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πρεμιέρα σήμερα του νέου συστήματος εισόδου στα γήπεδα με το ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr.wallet.

Στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-2

Βόλος – Ατρόμητος, 2-2

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0 στο 73’

Κηφισιά – Παναιτωλικός. 0-0 στο 49’

Σε ένα συγκλονιστικό ματς ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη και πήρε πανάξια το εισιτήριο για τον τελικό του Μόντε Κάρλο διεκδικώντας τον τρίτο τίτλο του στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα