back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Oι ηγέτες της G7 κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υιοθέτησαν κοινή δήλωση με την οποία καταδικάζουν έντονα την επίθεση του Ιράν με δεκάδες βόμβες και drones του Ιράν κατά του Ισραήλ, επαναλαμβάνουν την πλήρη υποστήριξή τους στο Τελ Αβίβ, υπογραμμίζουν ωστόσο την ανάγκη τόσο της αποφυγής περαιτέρω κλιμάκωσης, όσο και του τερματισμού της κρίσης στη Γάζα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα συμπεράσματα της Αθήνας, μετά και την ολοκλήρωσης της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογραμμίζει την ανάγκη αυτοσυγκράτησης από όλες τις πλευρές προκειμένου να αποφευχθεί μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι ανοιχτός παραμένει ο δίαυλος επικοινωνίας Αθήνας – Τελ Αβίβ.

Στις έντεκα και μισή το βράδυ – ώρα Ελλάδας – αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τις δυτικές χώρες με ανακοινώσεις τους να έχουν ταχθεί στο πλευρό του Ισραήλ, ενώ Ρωσία κ Κίνα υπογράμμισαν το δικαίωμα του Ιράν στην αυτοάμυνα.

Οι ΗΠΑ, με την βοήθεια των οποίων αναχαιτίστηκε η πυραυλική επίθεση του Ιράν, ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίζουν να στηρίζουν τις αμυντικές ενέργειες του Ισραήλ, με τον Λευκό Οίκο ωστόσο να διαμηνύει ότι δεν θα στηρίξει ενδεχόμενη αντεπίθεση του Ισραήλ.

«Δεν επιδιώκουμε να βλάψουμε τον αμερικανικό λαό, αλλά το Ιράν μπορεί να στοχεύσει τις αμερικανικές στρατιωτικές θέσεις αν εμπλακούν στην άμυνα ή την υποστήριξή του Ισραήλ» διαμήνυσε ο Ιρανός Υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν.

«Θα απαντήσουμε στην Τεχεράνη όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή». Ξεκαθάρισε από πλευρά του ο Ισραηλινός Υπουργός Πολέμου Μπένι Γκαντζ, ενώ με ανακοίνωσή του επανέλαβε την πρόθεση του Ισραήλ να σχηματίσει μία στρατηγική συμμαχία κατά του του Ιράν που απειλεί να οπλίσει με πυρηνικά εκρηκτικά τους πυραύλους του.

Με ζητούμενο την αποκλιμάκωση στην περιοχή συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη του Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενώ η κατάσταση στη Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανόμενου του Λιβάνου θα συζητηθεί ΚΑΙ στη Σύνοδο Κορυφής αυτήν την εβδομάδα. Ζοζέ Μπορέλ, Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με αναρτήσεις τους τόνισαν την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση, ενώ παράλληλα υπογράμμισαν την ανάγκη μιας άμεσης κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.

Σε ηλικία 86 ετών πέθανε σήμερα ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιάννης Φέρτης. Άναμετρήθηκε με επιτυχία με τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, αλλά και του αρχαίου δράματος, χαρίζοντας μας μοναδικές ερμηνείες που θα εξακολουθούν να μνημονεύονται, στην ιστορία του θεάτρου, ως υποδειγματικές’’ έγραψε μεταξύ άλλων στο συλλυπητήριο μήνυμά της η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποχαιρετά με απέραντη θλίψη τον Γιάννη Φέρτη τονίζοντας ότι «Οι ερμηνείες του θα μείνουν αξέχαστες στο κοινό, ενώ στους συναδέλφους του θα μείνουν αξέχαστα το ήθος, η αξιοπρέπεια και το χιούμορ του».

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και σεβασμό τον κορυφαίο πρωταγωνιστή.

Ο Γιάννης Φέρτης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1959 στο έργο Η ηλικία της νύχτας του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα. Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961 στην ταινία ”Ποια είναι η Μαργαρίτα” με την Τζένη Καρέζη.

Παράταση μιας ώρας δόθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία για της ανάδειξη 35 υποψηφίων ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η λίστα των 42 θα ολοκληρωθεί με τους δύο νυν ευρωβουλευτές, Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, ενώ 5 υποψήφιους θα προτείνει ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη δασική πυρκαγιά στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς στη Λάρισα.

Σωρός άνδρα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε δωμάτιο δευτέρου ορόφου σε ξενοδοχείο της οδού Λιοσίων.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Τον 11ο τίτλο της καριέρας του, κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο ο Στέφανος Τσιτσιπάς, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολύτιμους βαθμούς που θα τον επαναφέρουν στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης που θα ανακοινωθεί αύριο.

Στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ

Παναθηναϊκός-Λαμία: 3 – 1.. Σε λίγη ώρα ΑΕΚ-Άρης.

Ο καιρός Γενικά αίθριος, αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 25,4 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα