back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Χ. Δούκας: Να αποδοθούν έσοδα από τον τουρισμό στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη να αποδοθούν έσοδα από τον τουρισμό στην Αθήνα αναφέρει σε συνέντευξη στο dnews.gr ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισημαίνοντας ότι τα χρήματα αυτά θα επενδύονται στην πόλη η οποία έχει μειωμένα έσοδα κατά 50% σε σχέση με πριν 17 χρόνια.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δούκας δίνει μεγάλη έμφαση στο γήπεδο του ΠΑΟ εκφράζοντας την συγκρατημένη αισιοδοξία του τονίζοντας ότι “πρώτα θα κάνουμε και μετά θα μιλάμε” καθώς όπως υποστηρίζει παρέλαβε “μεγαλόπνοα χρονοδιαγράμματα και μεγαλεπήβολες δηλώσεις”.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Δούκας σχετικά με την φορολόγηση των ξενοδοχείων αφού επισημαίνει ότι χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση τονίζει “Αυτό που ζητώ είναι να εφαρμοστούν οι νόμοι που έχει ψηφίσει η ελληνική Βουλή και να εφαρμοστεί η συνταγματική επιταγή που προβλέπει ότι αρμοδιότητες που ασκούνται από τους δήμους, χρειάζεται να συνοδεύονται από τους ανάλογους πόρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητώ δύο πράγματα: Το τέλος παρεπιδημούντων που καταβάλλεται στον δήμο να αποδίδεται στο ποσοστό που αρχικά είχε προβλεφθεί, δηλαδή στο 2% και όχι στο 0,5% και τα έσοδα από το τέλος ανθεκτικότητας που έχει ψηφιστεί από την Βουλή και επιβάλλεται στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης να μην αποτελεί έσοδο της κεντρικής διοίκησης, αλλά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει ότι πιστεύει στις συγκλίσεις και τις συνεργασίες, δηλώντας ότι “Βέβαιο είναι ότι, ό,τι συνέβη στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και ότι ακολούθησε, είναι άξιο της προσοχής, της σκέψης μας και προσφέρεται για συμπεράσματα. Δείχνει έναν δρόμοι συγκλίσεων στην βάση. Αυτό έχει την αξία του για όλα τα πεδία άσκησης πολιτικής”.

Τέλος, αναφερόμενος, στην επίθεση που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη αλλά και για την αποτίμησή του έργου του στην Αθήνα δηλώνει “Νομίζω ότι ο δήμος της Αθήνας, χαλάει σε κάποιους το αφήγημα. Η αποτίμηση του έργου μας τις πρώτες 100 μέρες στον δήμο, είναι θετική. Δείξαμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε γρήγορα, αποφασιστικά, αποτελεσματικά. Αναλάβαμε πρωτοβουλίες σε μεγάλους τομείς, όπως είναι το πράσινο, η ενέργεια, η ασφάλεια στις γειτονιές. Προχωράμε στα επόμενα βήματα, με σταθερότητα, με ωριμότητα, με την εμπειρία από τις επιτυχίες αλλά και από τις δυσκολίες των πρώτων ημερών. Προχθές είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά.101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια της Αττικής, θα χρηματοδοτήσουν 40 σημαντικά έργα και δράσεις, ενώ αποφασίσαμε την σύσταση κοινής ομάδας εργασίας, με στόχο τον συντονισμό μίας σειράς ζητημάτων”.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα