back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

“Οι ευρωεκλογές είναι μία κρίσιμη εθνική κάλπη και ένα στοίχημα για τη ΝΔ που πρέπει να κερδηθεί”, τόνισε από τη Λέσβο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης από σήμερα ξεκινά περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου. Πρώτος σταθμός του η Σύρος. Η περιοδεία θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί 27 νησιά.

Στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Aλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Χθες δόθηκαν στη δημοσιότητα τα τελευταία 8 ονόματα υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου.

Για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, από τη Λάρισα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι “υπήρχε μία ανησυχία δικαιολογημένη των συμπολιτών εδώ στη Θεσσαλία γιατί είναι νωπές οι μνήμες μίας καταστροφής και μιας δυσκολίας” προσθέτοντας ότι “δουλεύοντας όλοι μαζί και συντονισμένα μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα». Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «αυτό είναι το κλίμα πλέον και σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να προσαρμοστούμε».

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας είπε πως στη Θεσσαλία έπεσε σε λίγες ώρες το νερό που πέφτει σε 3,5 μήνες» και τόνισε πως «το σύστημα λειτούργησε ικανοποιητικά, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, υπήρχε συντονισμός».

Στο μεταξύ στο βόρειο Αιγαίο έχει περάσει το βαρομετρικό χαμηλό που προκαλεί επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το βαρομετρικό χαμηλό θα συνεχίσει να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά τμήματα της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι, οπότε και θα κινηθεί ανατολικότερα. Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, ενώ οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ως τη μία και μισή μετά το μεσημέρι σε περιοχές των δήμων Αθηναίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου και Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, λόγω της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας. Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr. Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί απόψε η πόλη του Βόλου, με λαμπαδηδρομίες και φαντασμαγορική τελετή στην κεντρική παραλία, στο πλαίσιο των διαδρομών σε όλη τη χώρα μέχρι τη μεταφορά της στο Παρίσι.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Την ευκαιρία να αποκτήσουν τον καλύτερό τους φίλο έχουν σήμερα οι φιλόζωοι. Κουτάβια και ενήλικα σκυλάκια αναζητούν τη νέα τους οικογένεια στη μεγάλη γιορτή υιοθεσίας που οργανώνει η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων και ο φιλοζωικός σύλλογος Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια» στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς, απέναντι από την Τεχνόπολη, έως τις 5 το απόγευμα.

Ξεπέρασαν τις 33 χιλιάδες οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου. Σχεδόν άλλοι 77 χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σε. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, τις τελευταίες 24 ώρες, 37 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 68 έχουν τραυματιστεί.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 6 και μισή: ΟΦΗ-Βόλος. Στις 7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης- Παναιτωλικός και Ατρόμητος- Κηφισιά.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα