back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφους στις ευρωεκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στον Άγιο Δημήτριο, ξεκαθαρίζοντας πως «πρέπει να μπορέσουμε να ακούγεται ισχυρή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη». «Οι ευρωεκλογές αυτές έχουν ξεχωριστή σημασία και γιατί δεν πρέπει -το τονίζω, δεν πρέπει- να αντιμετωπιστούν με καμία χαλαρότητα από τους Έλληνες πολίτες.

Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου ξεκίνησε από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με πρώτο σταθμό του τη Σύρο. Η περιοδεία θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί 27 νησιά.

Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες αποκλειστικά με προτεραιότητα το χάιδεμα οικονομικών συμφερόντων. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισε

εξαιρετική ευκαιρία τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου προκειμένου να αποδοκιμαστεί, όπως είπε, μια πολιτική συμπεριφορά που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους δημάρχους , τα δημοτικά συμβούλια και εν τέλει την κοινωνία των πολιτών.

Τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές ζητά ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με επιστολή του στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 Τμήματος του ανώτατου δικαστηρίου, που είναι υπεύθυνο για την ανακήρυξη των συνδυασμών για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

.Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι εκκρεμεί η απόφαση του Εκλογοδικείου αναφορικά με την «πραγματική ηγεσία» και άρα τη νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος των Σπαρτιατών στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

 

Στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκαν, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου, Χακάν Φιντάν και Σάμεχ Σούκρι, με βασικό αντικείμενο της ατζέντας τον πόλεμο στη Γάζα και τις επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού μετά τη συνάντησή τους, ο Τούρκος υπουργός Χακάν Φιντάν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η συνεργασία της Αιγύπτου και της Τουρκίας δεν είναι μόνο προς όφελος των δύο χωρών αλλά προς το συμφέρον των λαών και της περιοχής μας. Δήλωσε επίσης ότι «η κατοχή των Παλαιστινιακών Εδαφών από το Ισραήλ και η άνευ όρων υποστήριξη της Δύσης προς αυτό είναι ένας από τους κύριους λόγους για το πρόβλημα της αστάθειας στη Μέση Ανατολή»..

Ένας άνδρας συνελήφθη σήμερα στη Δανία, σε σχέση με απειλή για βόμβα στο αεροδρόμιο Μπιλούντ, το δεύτερο μεγαλύτερο της χώρας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Το αεροδρόμιο, που βρίσκεται στην κεντροδυτική Δανία, εκκενώθηκε και εξακολουθεί να είναι κλειστό μετά την απειλή.

 

Αμερικανός μπασκετμπολίστας του Περιστερίου αναζητείται από την ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που έκανε χθες βράδυ η σύντροφός του στο αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Ο αθλητής αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί απόψε η πόλη του Βόλου, με λαμπαδηδρομίες και φαντασμαγορική τελετή στην κεντρική παραλία, στο πλαίσιο των διαδρομών σε όλη τη χώρα μέχρι τη μεταφορά της στο Παρίσι. Το πρωί η Φλόγα πέρασε από περιοχές των δήμων Αθηναίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου και Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

ΟΦΗ-Βόλος. 1-0 στο 34’

7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης- Παναιτωλικός

και Ατρόμητος- Κηφισιά.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα