back to top
27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

27.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ από ομάδα κουκουλοφόρων έγινε τα ξημερώματα διμοιρία των ΜΑΤ στη Διδότου, στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

H αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ένα πακέτο νομοσχεδίων χορήγησης βοήθειας ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν. Συγκεκριμένα, τα νομοσχέδια περιλαμβάνουν, πέραν της Ουκρανίας, τη χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ, χορήγηση βοήθειας στην Ταϊβάν και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και ένα μέτρο με κυρώσεις κατά της κινεζικής εφαρμογής TikTok. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε την Γερουσία να θέσει γρήγορα προς ψήφιση το πακέτο των νομοσχεδίων, ώστε μετά να τεθεί προς επικύρωση από τον ίδιο.

Την ευγνωμοσύνη του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Την υπερψήφιση του νομοσχεδίου χαιρέτισε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η βοήθεια στην Ουκρανία θα την “καταστρέψει περαιτέρω” και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο.

Μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου στις ευρωεκλογές έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον Άγιο Δημήτριο, τονίζοντας πως «πρέπει να ακούγεται ισχυρή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Μετά τη Σύρο, Πάρο – Νάξο και Αμοργό επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο πολυήμερης περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου. Όπως σημειώνει σε ανάρτησή του, μεταφέρει το μήνυμα ότι “σε όλο το Αιγαίο δεν υπάρχουν για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεχασμένοι, παραγκωνισμένοι Έλληνες”.

Σε εκδήλωση του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, στον χώρο του ΕΑΤ-ΕΣΑ, θα παραστεί το πρωί (10:30) ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπόμνημα κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές κατέθεσε η ΝΔ στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου, που είναι υπεύθυνο για την ανακήρυξη των συνδυασμών. Η ΝΔ, επικαλείται το νόμο για την «πραγματική ηγεσία» των κομμάτων, η οποία όπως υποστηρίζει ασκείται από τον Ηλία Κασιδιάρη, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Τη μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές ζητά και ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, με επιστολή του προς την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του Α1 Τμήματος.

Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής σε παραμεθόρια περιοχή του νότιου Λιβάνου. Λιβανέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε σπίτι στην κοινότητα Τζιμπέιν, στην περιοχή της Τύρου, σκοτώνοντας τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ και τραυματίζοντας δύο αμάχους. Σε άλλη αεροπορική επιδρομή επλήγη σπίτι στην κοινότητα Κάφαρ Κίλα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άμαχος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν και χθες στους δρόμους αρκετών πόλεων του Ισραήλ, ζητώντας την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Δύο ελικόπτερα του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού, που συμμετείχαν σε άσκηση, συνετρίβησαν ανατολικά της νήσου Τορισίμα. Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Ιαπωνίας (Μινόρου Κιχάρα) έχει εντοπιστεί ένας νεκρός, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας για να εντοπιστούν άλλοι επτά αγνοούμενοι στρατιωτικοί. Κατά τον ίδιο, θεωρείται πιθανό το σενάριο σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις 5: Λαμία – Παναθηναϊκός. Επτά και μισή: Άρης – ΑΕΚ. Οκτώ και μισή: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ. Εξάλλου, η αγωνιστική των πλέι άουτ ολοκληρώνεται στις 3 με τον αγώνα: Πανσεραϊκός – ΠΑΣ Γιάννενα.

Στο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέρασε στον τελικό του Barcelona Open μετά τη νίκη του επί του Σέρβου Ντούσαν Λάγιοβιτς με 2-1 σετ. Σήμερα αγωνίζεται για τον τίτλο, απέναντι στον Κάσπερ Ρούουντ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα