back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Αύριο στην Αθήνα, ο νέος γύρος συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με επικεφαλής τον Έλληνα πρέσβη Θεοχάρη Λαλάκο και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ και τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών. 

Ιστορική επίσκεψη στο Ιράκ πραγματοποιεί αύριο ο Τούρκος Πρόεδρος – Ταγίπ Εντογάν.. Τη σημασία της επίσκεψης κατέδειξε με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός του Ιράκ τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που υπάρχει κοινή θέληση για επίλυση των προβλημάτων αντί για την αναβολή τους.. Ταυτόχρονα ο Μοχάμεντ Σιά Ακ Σουντανί ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει καμία επίθεση από τη χώρα του κατά της Τουρκίας’’. 

Νέο πολεμικό Συμβούλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα σήμερα στο Ισραήλ.. Σε video που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κυβερνητικό γραφείο τύπου, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς ότι απέρριψε τις προτάσεις για την απελευθέρωση των 133 Ισραηλινών που παραμένουν όμηροι ενώ προανήγγειλε πρόσθετα και επώδυνα πλήγματα κατά των τρομοκρατών (σσ της Χαμάς). 

Στην εσωτερική επικαιρότητα

Στην οικονομία και στις κοινωνικές παροχές εστίασε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στα Social media. “Ξέρω καλά ότι ο πληθωρισμός ροκανίζει μέρος των εισοδημάτων και η καλή πορεία της οικονομίας δεν γίνεται αισθητή σε όλους. Χάρη σε αυτήν ωστόσο μπορούμε να κάνουμε μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και να στηρίζουμε τα νοικοκυριά», τόνισε μεταξύ άλλων ενώ αναφέρθηκε και στο άνοιγμα της πλατφόρμας για το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες.

Σε Κύθνο, Σύρο, Πάρο, Νάξο και Αμοργό περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Νωρίτερα, από την Νάξο, με αφορμή και την συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της χούντας, αναφερόμενος στον Μανώλη Γλέζο -τον παρτιζάνο της Ευρώπης- όπως τον χαρακτήρισε ο κ Κασσελάκης, είπε μεταξύ άλλων ‘’Βαθιά ψυχή, βαθιά υπόκλιση στην δημοκρατία, την ελευθερία, τους αγώνες της Αριστεράς»Το πρωί, από το νοσοκομείο της Σύρου, ο κ Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «Δε νοείται να έχεις κοινωνικό κράτος και κράτος πρόνοιας με μόνο κίνητρο το φιλότιμο των εργαζομένων’’

“Εθνική ανάγκη η πατρίδα μας να αποκτήσει ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση που θα είναι εναλλακτική κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές” ανέφερε σε συνέντευξη του στο “Βήμα” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Ενώ σε συνέντευξη στο MEGA χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ” χρυσό χορηγό της ΝΔ’’.  Αύριο ο κ Ανδρουλάκης θα  συναντηθεί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στο γραφείο του στη Βουλή.

Με την κατηγορία έκθεσης βρέφους σε κίνδυνο συνελήφθησαν και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Κω, οι γονείς του μόλις 12 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του από ασφυξία μετά από κατάποση τροφής. 

Πρεμιέρα κάνει αύριο το «Καλάθι του Νονού» κυρίως με πασχαλινές λαμπάδες. Την προσεχή Τετάρτη στο «Καλάθι του Πάσχα» μπαίνουν τρόφιμα, όπως αρνί, κατσίκι, τσουρέκι, σοκολατένια αυγά και άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Στις ΗΠΑ: Την αποπομπή του ρεπουμπλικάνου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τσόνσον ζητά η ‘’φιλοτραμπική’’ πτέρυγα του κόμματος, καθώς τον κατηγορεί ότι διευκόλυνε με ρεπουμπλικανικές ψήφους την έγκριση αμερικανικής οικονομικής βοήθειας ύψους 61 δις ευρώ προς την Ουκρανία. Το νομοσχέδιο στο μεταξύ πήρε τον δρόμο για την Γερουσία με την πρώτη σχετική συνεδρίαση να έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 23 του μήνα.

Εκτός λειτουργίας και σήμερα ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου. 

Την ήττα για 4η φορά στη διοργάνωση γνώρισε στο Βarcelona Open ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Νικητής αναδείχθηκε ο Νορβηγός Κάσπερ Ρουντ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:  

Λαμία – Παναθηναϊκός. 0-5

Άρης – ΑΕΚ: 1 – 1 στο 68ο λεπτό

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: 1 – 0 στο 36ο λεπτό

Για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ 

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα. 2-1

Και ο καιρός… 

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες αύριο στην Αττική. Λίγες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 17,8 βαθμοί. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα