back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα οδηγούνται κατά ομάδες οι τουλάχιστον 60 συλληφθέντες για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα εναντίον του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη και για συμμετοχή σε άλλα οπαδικά επεισόδια. Στη σχετική δικογραφία, που μετρά 5.000 σελίδες σύμφωνα με την ΕΡΤ, περιλαμβάνονται 158 κατηγορούμενοι, που δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Έχουν γίνει 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πολλά πειστήρια όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά και ψηφιακά μέσα.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών αναμένεται να βρεθεί ο 38χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες στην Πάτρα, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο που είχε σταλεί τον περασμένο Φεβρουάριο στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα έξι άτομα, ενώ κατηγορούμενοι είναι και τέσσερις έγκλειστοι σε φυλακές.

Παραδίδεται σε μία ώρα το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 παρουσία του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει και για την αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Με την παράδοση του αυτοκινητόδρομου, ο χρόνος της διαδρομής από την Αθήνα μέχρι τα Μετέωρα μειώνεται στις 3 ώρες και 10 λεπτά.

Λυπηρές χαρακτήρισε το Ιράν τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ανακοινώθηκαν για την επίθεσή του εναντίον του Ισραήλ. Η χώρα έδρασε ευρισκόμενη σε αυτοάμυνα, αναφέρει ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Χθες, οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 συμφώνησαν κατ’ αρχήν να επεκτείνουν τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, αποφασίζοντας νέα περιοριστικά μέτρα στις εξαγωγές μη επανδρωμένων αεροσκαφών ή πυραύλων προς μαχητικές οργανώσεις προσκείμενες στο Ιράν και προς τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την επίθεση εναντίον αμερικανικής βάσης στο έδαφος της Συρίας από το Ιράκ, την ευθύνη για την οποία επέρριψαν στο Ιράν.

Πρόκειται για επίθεση παραστρατιωτικής οργάνωσης προσκείμενης στο Ιράν, είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με αφορμή το δημοσίευμα των Financial Times ότι η χώρα μας και η Ισπανία δέχονται πιέσεις για παροχή στην Ουκρανία συστημάτων αεράμυνας όπως Patriot και S-300.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε πίεση. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για παραχώρηση των S-300 στην Ουκρανία.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή. «Επιβεβαιώνεται η επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στους ιμπε-ριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Σήμερα θα επισκεφτεί το Καστελόριζο και τη Ρόδο.

Στη Βαρβάκειο Αγορά στις 12 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Περιοδεία σε Καναδά και ΗΠΑ πραγματοποιεί ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Για τη συνταγματικότητα και νομιμότητα του πλαφόν που τέθηκε στο περιθώριο κέρδους των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται γάλα πρώτης και δεύτερης βρεφικής ηλικίας, θα αποφασίσει σήμερα το Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά την προσφυγή του «Συνδέσμου Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος».

Δεκάδες δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στον δυτικό Καναδά τις τελευταίες ημέρες, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξαιρετικά επικίνδυνης περιόδου στην περιοχή, που πλήττεται από φοβερή ξηρασία.

Στην Κίνα, κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές στις νότιες περιοχές της χώρας. Οι αρχές προειδοποιούν για υψηλό κίνδυνο ξαφνικών πλημμυρών.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην κορυφή της Ευρώπης η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, η οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Επικράτησε με σκορ 3-0 της Μίλαν στον τελικό που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας.

Στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», έκανε το 3-1 στις νίκες και κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Κορυφώνεται η μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα.

Νεφώσεις με σκόνη και τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Άνεμοι ανατολικοί ως και 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα