back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Κ. Αρβανίτης: Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

«Δεν κρίνεται η σταθερότητα μιας χώρας από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Κρίνεται η πορεία της Ευρώπης. Δεν ψηφίζουμε κυβέρνηση ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ψηφίζουμε ποιο μοντέλο  θέλουμε για το κοινό μας σπίτι, την Ευρώπη», ανέφερε στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου που εκπέμπουν live από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Αρβανίτης.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρά με τη μορφή του κατεπείγοντος η διαδικασία για να οδηγηθεί η υπόθεση των Τεμπών  και στην Επιτροπή LIBE.
«’Ένα χρόνο δε μιλούσε κανείς για τα Τέμπη. Δώσαμε φωνή σε όσους δεν είχαν γιατί ήταν αποκλεισμένοι από τα συστημικά ΜΜΕ. Είπαμε στους συγγενείς των θυμάτων να έρθουν στην Επιτροπή Αναφορών να το παλέψουν και άνοιξε ο δρόμος», υπογράμμισε.
Για την αποτυχία του προσφυγικού
«Η αποτυχία ήταν το προσφυγικό. Ενώ ξεκινήσαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο και αφού πείσαμε και το Ευρωκοινοβούλιο να πάμε στην υποχρεωτική μετεγκατάσταση για όλα τα κράτη μέλη χωρίς αστερίσκους, έχουμε τελικά ένα σύμφωνο μετανάστευσης το οποίο καθορίζει τη χώρα μας ως κέντρο υποδοχής προσφύγων της Ευρώπης με την εθελοντική μετεγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι όποια χώρα δεν επιθυμεί, θα πληρώνει ένα αντίτιμο άπαξ στη χώρα υποδοχής. Δηλαδή, Γκουαντάναμο κανονικό. Χάσαμε και όταν χάνουν τα δικαιώματα, χάνουμε όλοι. Και αυτό αποτελεί ήττα».
Για τις σημαντικές οι παρεμβάσεις του Ευρωκοινοβουλίου
«Το Ευρωκοινοβούλιο παρενέβη σε σημαντικά ζητήματα, ιδιαίτερα σε θέματα του κράτους δικαίου, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Είχαμε περισσότερες αρμοδιότητες και παρεμβάσεις με σημαντικότερα το ψήφισμα-νόμος για την  προστασία της φύσης με το οποίο δεν συμφώνησε η ΝΔ και βεβαίως,  ζητήματα που αφορούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, τη στέγη, την Τεχνητή Νοημοσύνη, την  κλιματική κρίση».
Για την άνοδο της ακροδεξιάς
 «Αν ανησυχείς για την άνοδο της ακροδεξιάς, δεν βάζεις τον Μπελέρη στο Ευρωψηφοδέλτιό σου,  ούτε φλερτάρεις με την ακροδεξιά.  Η ατζέντα της ακροδεξιάς έχει ήδη μπει κεντρικά εδώ και δέκα χρόνια. Τώρα το αντιλήφθηκαν;  Λύση είναι μόνο μια, η συμμετοχή. Μη δίνεις την τύχη σου σε άλλους. Μην αποστασιοποιείσαι».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα