back to top
22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφιέρωμα του TIME στον Κ. Μητσοτάκη: Θέλει το έθνος του να είναι το comeback story της δεκαετίας

Διαβάστε επίσης

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει το έθνος του, να είναι το comeback story της δεκαετίας» είναι ο τίτλος του αφιερώματος που επιφύλαξε για τον Κυριάκο Μητσοτακη το τελευταίο τεύχος του περιοδικού TIME .

H νομιμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών ήταν μια από τις πολιτικές κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που εξέπληξε σημειώνει το εμβληματικό αμερικανικό περιοδικό με την διεθνή ακτινοβολία.

Να πως ο Ανταμ Ράσμι του TIME ξεκινά την παρουσίαση του πολιτικού πορτρέτου του Ελληνα πρωθυπουργού ” Ο κ. Μητσοτάκης έχει να κάνει μια εξομολόγηση. “Μερικές φορές βλέπω τα πλάνα από τις ομιλίες μου και πάντα φαίνομαι πολύ ψηλότερος από όλους τους άλλους γύρω μου”, λέει με ένα ειρωνικό χαμόγελο ο 1,80 μ. Έλληνας πρωθυπουργός, που είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας  στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του , φορώντας ένα σιδερωμένο μπλε πουκάμισο και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα. “Για να ξέρετε, υπάρχει μια μικρή πλατφόρμα στην οποία ανεβαίνω και την οποία δεν μπορείτε να δείτε στα βίντεο”.

Ο Μητσοτάκης απευθύνεται στους ακολούθους του στο TikTok, όπου ο λογαριασμός του αναδεικνύει με τόση επιτυχία την πιο ήπια πλευρά του. “Είμαστε πολύ προκατειλημμένοι, αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο TikTok οποιουδήποτε πολιτικού στον κόσμο”, λέει ο Άλεξ Πατέλης, ο επικεφαλής οικονομικός του σύμβουλος

“Το λάτρεψα”, επαναλαμβάνει ο Μητσοτάκης, 56 ετών, αφού καθόμαστε οι δυο μας τον Μάρτιο στο ξύλινο γραφείο του στο απαλό ροζ και λευκό Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, το οποίο έχει χρησιμεύσει ως νεοκλασικός χώρος εργασίας κάθε Έλληνα ηγέτη από το 1982. Είχε περάσει τα τελευταία 20 χρόνια στην πολιτική προσπαθώντας να καλύψει το χάσμα μεταξύ αυτού που οι άνθρωποι πίστευαν γι’ αυτόν -ως κάποιον που “φοράει γραβάτα” και είναι “σωστός”- και της πιο ανάλαφρης πλευράς του. “Το TikTok το γεφύρωσε αυτό, εντελώς”.

Τον Φεβρουάριο νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα, και πρακτικά τη μοναδική χώρα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης, που το κάνει. Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της πανίσχυρης Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αναγκάζοντάς τον να προσεγγίσει την απέναντι πλευρά. “Για λόγους αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνω το σωστό”, λέει ο Μητσοτάκης, παίζοντας με τα κομπολόγια του, ή αλλιώς τις χάντρες ανησυχίας, καθώς από πάνω του δεσπόζει μια ελαιογραφία της Παναγίας.”

“Η νομοθεσία έχει αφήσει σε πολλούς την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι διαφορετικού τύπου συντηρητικός ηγέτης. Είναι κοινωνικά φιλελεύθερος. Υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος, λέει. Σκληρός στο μεταναστευτικό. Έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός” προστίθεται στο δημοσίευμα.

“Έχει δεχτεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή” σχολιάζεται στο αφιέρωμα.

Πηγή: TIME

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα