back to top
35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

35.4 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια ανησυχία για το πως εξελίσσεται η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς παρά την ανακοίνωση της Χαμάς ότι αποδέχεται την πρόταση εκεχειρίας – που κατέθεσαν το Κατάρ και η Αίγυπτος- ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, παρά και τις διεθνείς πιέσεις, φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει την επίθεση στη Ράφα. Από πολύ νωρίς το πρωί Ισραηλινές Δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς στη Ράφα, ενώ αργότερα ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι κατέλαβε την παλαιστινιακή πλευρά της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα, που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Η διαμορφωθείσα κατάσταση από πλευράς Ισραήλ εκφράζονται φόβοι ότι δυναμιτίζει την προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας εκεχειρίας, την ώρα μάλιστα που ο ηγέτης του πολιτικού σκέλους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι η οργάνωσή του αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση του πυρός. Εν τω μεταξύ, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι αν και “η πρόταση της Χαμάς” είναι “μακριά από τις κεντρικές απαιτήσεις του Ισραήλ”, θα στείλει αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο, για “να εξαντλήσει τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας” εκεχειρίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 34.789 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 78.204 έχουν τραυματιστεί από την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής του Ισραήλ στην Γάζα.

 

Στην εσωτερική επικαιρότητα,

Επιστρέφει σταδιακά με καλό καιρό το μεγαλύτερο μέρος των εκδρομέων του Πάσχα .

Τις επόμενες ώρες η επιστροφή θα κορυφωθεί, με την κίνηση στους δρόμους της πρωτεύουσας να επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, από την Αττική αναχώρησαν περί τα 700.000 ΙΧ, με τις Αρχές να μιλούν για τη «μεγαλύτερη έξοδο» στη μετά – Covid εποχή.

 

Αυξημένη η κίνηση από το πρωί και στα τρία λιμάνια της χώρας. Με πληρότητες που αγγίζουν το 85% επιστρέφουν τα πλοία από Κυκλάδες και νησιά του Αργοσαρωνικού. Συνολικά και από τα τρία λιμάνια της χώρας θα εκτελεστούν πάνω από 70 ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

 

Ταλαιπωρία για τους 783 επιβάτες του επιβατηγού POWER JET στο οποίο σημειώθηκε μηχανική βλάβη ενώ βρισκόταν στο λιμάνι του Ηρακλείου . Το πλοίο επρόκειτο να αναχωρήσει στις 10 το πρωί για Κυκλάδες με επιστροφή στο Ηράκλειο. Οι επιβάτες του θα παρωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο της εταιρείας

 

Κλειστά και σήμερα σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς. Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία λειτουργούν κανονικά, σήμερα.

Με πρόγραμμα Κυριακής και αργιών κινούνται και σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ανά 12 έως 15 λεπτά τα δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ, ανά 15 λεπτά του Τραμ.

 

Μετά τις Πασχαλινές διακοπές, επιστροφή και στην πολιτική επικαιρότητα με τα κομματικά επιτελεία να σχεδιάζουν τις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός επιστρέφει από την Τήνο στην Αθήνα, και αρχίζει άμεσα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας και τις 13 περιφέρειες,θέτοντας το δίλημμα, «σταθερότητα ή περιπέτειες».

 

Τριήμερη περιοδεία στους νομούς της Ηπείρου ξεκινά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται σήμερα την Θεσπρωτία και την Πρέβεζα.

Από τη Σέριφο ξεκίνησε τις μετα Πασχαλινές του περιοδείες ενόψει των Ευρωεκλογών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του νησιού κ. Ρεβίνθη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των κατοίκων των μικρών νησιών των Κυκλάδων και κατόπιν θα επισκεφθεί το πολυδύναμο ιατρείο.

 

Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO συνιστά, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους την οποία εγκαινίασε τη Δευτέρα του Πάσχα μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η απόφαση των Τουρκικών Αρχών να λειτουργήσει ως Τζαμί ξανά η ιστορική Μονή της χώρας ήλθε λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, στις 13 Μαΐου.

 

Στη τελική ευθεία οι μαθητές για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και τη διεξαγωγή εξετάσεων. Το τελευταίο κουδούνι μαθημάτων θα ακουστεί στις 17 Μαΐου στα λύκεια και στις 29 Μαΐου στα γυμνάσια. Επιπλέον, οι υποψήφιοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα Πανελλαδικών Εξετάσεων στις 31 και 30 Μαΐου, αντίστοιχα. Τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου.

 

Τελικός πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται στις 9.15 τη Μακάμπι με φόντο μια θέση στο Final Four της Ευρωλίγκας. Μεγάλο ματς και για το Τσάμπιονς Λιγκ, με την Παρί Σεν Ζερμέν να υποδέχεται τη Ντόρτμουντ για μια θέση στον τελικό της διοργάνωσης. Σέντρα στις 10.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα νότιοι – νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα