back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Στη φλεγόμενη Μέση Ανατολή στραμμένα τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας .Μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε σήμερα τη συνοριακή διέλευση στη Ράφα, που συνδέει τη Λωρίδα της Γάζας με την Αίγυπτο και είναι καθοριστικής σημασίας για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποτελώντας και τη μοναδική έξοδο για τους τραυματίες από τον πόλεμο στη Γάζα. Και ενώ συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες στο εξωτερικό για την επίτευξη μιας νέας εκεχειρίας.

Το Ισραήλ απαγόρευσε και την πρόσβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφας.

Για τον κίνδυνο νέων απωλειών αμάχων στη Ράφα, όπου ζουν 600.000 παιδιά, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ευρωπαικής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Χαρακτήρισε «θλιβερό» το γεγονός ότι παρά τις προειδοποιήσεις από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ προχώρησε χθες βράδυ σε χερσαία επίθεση στη Ράφα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 34.789 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 78.204 έχουν τραυματιστεί από την στρατιωτική επιχείρηση εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα.

125 διαδηλωτές συνέλαβε η ολλανδική αστυνομία σε επιχείρηση στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, στη διάρκεια της οποίας διέλυσαν φιλόπαλαιστινιακό καταυλισμό.

Σε εξέλιξη η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα . Σε αυξημένη ετοιμότητα η Τροχαία .Καθυστερήσεις αυτή την ώρα στο ρεύμα εισόδου της Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού.

 

Μικρές ουρές σχηματίζονται στους σταθμούς των διοδίων στην Ελευσίνα και στις Αφίδνες ,με τη διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται με μικρές καθυστερήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι έως τις έντεκα το βράδυ απαγορεύεται στις εισόδους των εθνικών οδών η κυκλοφορία φορτηγών  άνω των 3,5 τόνων.

 

 

Αυξημένη η κίνηση και στα τρία λιμάνια της χώρας.  Με 85% πληρότητα επιστρέφουν τα πλοία από τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Και από τα τρία λιμάνια της χώρας θα εκτελεστούν πάνω από 70 ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

 

Απέπλευσε τελικά στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι ,αντί στις οκτώ το πρωί ,από το λιμάνι του Ηρακλείου, λόγω μηχανικής βλάβης, το επιβατηγό power jet ,με 783 επιβάτες, που εκτελεί το δρομολόγιο για Κυκλάδες ,με επιστροφή στο Ηράκλειο.

 

Κλειστά και σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα Σούπερ Μάρκετ, λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Με πρόγραμμα Κυριακής και αργιών κινούνται και σήμερα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  Ανά 12 έως 15 λεπτά τα δρομολόγια Μετρό και ΗΣΑΠ, ανά 15 λεπτά του Τραμ.

Αύριο ,Τετάρτη του ΠΑΣΧΑ, για όλα τα οχήματα θα εφαρμοστεί πρόγραμμα «Σαββάτου», ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 12 λεπτά.

 

 

Επιστροφή και στην πολιτική επικαιρότητα, μετά την ανάπαυλα του ΠΑΣΧΑ. Φουλάρουν τις μηχανές τα κομματικά επιτελεία ενόψει των ευρωεκλογών.  Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει άμεσα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

 

Θεσπρωτία και Πρέβεζα επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Ηπειρο. Αύριο θα επισκεφθεί την Αρτα και τα Ιωάννινα,όπου θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη.

 

«Για εμάς είναι προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων πληθυσμών των μικρών νησιών της πατρίδας μας” τόνισε από την Σέριφο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη συνάντησή που είχε με τον Δήμαρχο του νησιού Κώστα Ρεβίνθη  Ακολούθως ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το πολυδύναμο ιατρείο του νησιού καθώς και τον αγροτικό και μελισσοκομικό συνεταιρισμό.

Τη Γερμανία θα επισκεφθεί από τις 9 έως τις 11 Μαίου ο γ.γ του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα καθώς αλλοιώνει και προσβάλλει τον χαρακτήρα της ως μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO συνιστά, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, η απόφαση των Τουρκικών Αρχών για την έναρξη της λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους την οποία εγκαινίασε χθες- μέσω τηλεδιάσκεψης- ο Ταγίπ Ερντογάν. Η απόφαση των τουρκικών αρχών να λειτουργήσει ως Τζαμί ξανά η ιστορική Μονή της χώρας ήλθε λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, στις 13 Μαΐου.

 

Το πράσινο φως για την οδηγία της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας έδωσε το Συμβούλιο των υπουργών. Ο νόμος απαιτεί από όλες τις χώρες της ΕΕ – μεταξύ άλλων – να ποινικοποιούν τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, τον καταναγκαστικό γάμο και τη βία στον κυβερνοχώρο, όπως η μη συναινετική κοινοποίηση προσωπικών εικόνων.

 

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Πράκτορες που δρούσαν για τη Ρωσία εντός της ουκρανικής κρατικής φρουράς και σχεδίαζαν τη δολοφονία του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων συνέλαβε η Υπηρεσία Κρατικής Ασφάλειας της Ουκρανίας.

 

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ 

Ώρα πρόκρισης στο Final Four της Ευρωλίγκας για τον Παναθηναϊκό που υποδέχεται στις 9,15 τη Μακάμπι. Ο πρώτος φιναλίστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, βγαίνει απόψε από την αναμέτρηση Παρί Σεν Ζερμέν – Ντόρτμουντ. Σέντρα στις δέκα το βράδυ.

  

ΚΑΙΡΟΣ     

Aραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική ,που από το βράδυ θα πυκνώσουν . Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα