back to top
30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Είναι καλύτερα να μιλάμε παρά να είμαστε με το δάκτυλο στη σκανδάλη”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Αναφερόμενος στη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, την χαρακτήρισε ως προκλητική ενέργεια και τόνισε ότι θα ζητήσει την αντιστροφή της απόφασης.

Για την αυριανή επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “Το θέμα έχει πάρει μεγαλύτερη δημοσιότητα από ό,τι θα έπρεπε, ίσως δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος λίγο πριν τις Ευρωεκλογές”. Τέλος, για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «Είναι πραγματικό πρόβλημα όχι μόνο στην Ελλάδα. Υπάρχει στην Ευρώπη στην Αμερική. Η Ελλάδα εξέρχεται από βαθιά οικονομική κρίση και ίσως πολλοί ξεχνούν ότι χάσαμε μια δεκαετία όπου απωλέσαμε το 25% του πλούτου και προσπαθούμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος”.

“Έχω δεσμευθεί ότι θα επικοινωνήσουμε το μήνυμά μας για μια καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα”, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στο Mega κατά τη διάρκεια της σημερινής του περιοδείας στη Νέα Ιωνία. “Συνεχίζουμε τις περιοδείες στις βόρειες συνοικίες της Αθήνας, έχουμε καλύψει πολλά χιλιόμετρα, έχουμε “λιώσει σόλες”, μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές”, ανέφερε ο κ. Κασσελάκης ο οποίος εκτός της Νέας Ιωνίας επισκέπτεται το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και την Κηφισιά.

Συνεχίζει την περιοδεία του στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Νίκος Ανδρουλάκης. Νωρίτερα, βρέθηκε στην αγορά του Αρκαλοχωρίου, όπου συνομίλησε με κατοίκους, παραγωνούς και τοπικούς φορείς. Αυτή την ώρα συμμετέχει σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Δημαρχείο, παρουσία φορέων της περιοχής αλλά και σεισμόπληκτων. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία στις Μοίρες.

Ο στρατός του Ισραήλ ζήτησε σήμερα από τους κατοίκους και άλλων συνοικιών της Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, να απομακρυνθούν από εκεί και να μετακινηθούν στη “διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή” στην αλ Μαουάσι, σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Χ εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων.

Ξαφνικές πλημμύρες προκάλεσαν τον θάνατο περισσότερων από 200 ανθρώπων μόνο στην επαρχία Μπαγλάν, στο βόρειο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ, υπάρχουν πολλοί νεκροί σε έξι ακόμη περιφέρειες της ίδιας επαρχίας, πάντα με βάση τα στοιχεία που δίνει η Αφγανική Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών.

Στην πλατεία Κοτζιά θα βρίσκεται και σήμερα, ως τις 8 το βράδυ, το κύπελλο του Europa Conference League, με απόφαση της ΕΠΟ, ενόψει του τελικού της διοργάνωσης, στις 29 Μαΐου στην ΟΠΑΠ Αρένα και της ιστορικής μάχης που θα δώσει ο Ολυμπιακός για τον τίτλο, με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Για την 7η και τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ στις 8 παίζουν: Ατρόμητος- Αστέρας Τρίπολης. ΠΑΣ Γιάννινα- Βόλος. ΟΦΗ-Παναιτωλικός και Πανσερραϊκός- Κηφισιά.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα και ως τις 30 Ιουνίου στη Λεωφόρο Κηφισίας, από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, λόγω εργασιών.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα