back to top
32.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

32.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Ως ευκαιρία αποτίμησης της προόδου στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας, αλλά και επανάληψης της δέσμευσης για τη βελτίωσή τους χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός την αυριανή συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Μιλιέτ ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί ακόμη και σε περιόδους έντασης, σημειώνει ότι η Ελλάδα πάντα έλυνε τις διαφορές μέσω του καλή τη πίστει διαλόγου και επαναλαμβάνει ότι “είμαστε γείτονες, όχι εχθροί”.

“Ζητήματα κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο ούτε εμποδίζουν την πρόοδό του” δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή και σημειώνει ότι “θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και η ηρεμία θα επικρατούν για πάντα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου”. Για τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζει ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί de facto καταστάσεις, ενώ για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας επιμένει στη “λύση πακέτο”.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στην Ελλάδα ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, σε μια ιδιωτική επίσκεψη, κατά την οποία θα απευθύνει ομιλία σε συμπατριώτες του στο κλειστό Ολυμπιακό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

“Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες ευχήθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του με τον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο Facebook. Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στήριξη της μητρότητας είναι διαρκής και έμπρακτη.

«Άμεση» εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, επιστροφή των ομήρων και αύξηση της βοήθειας που εισέρχεται στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα” ζήτησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες σε μήνυμά του μέσω βίντεο στη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης δωρητών στο Κουβέιτ. Ο Γκουτέρες σημείωσε ότι η εκεχειρία θα είναι μόνο η αρχή και ότι “ο δρόμος θα είναι μακρύς για να ανακάμψουμε από την καταστροφή και τα τραύματα αυτού του πολέμου”.

“Η μάχη στην Ευρώπη, δίνεται μεταξύ της πολιτικής της ελπίδας και της πολιτικής του φόβου. Δίνεται μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα σημαντικό μετερίζι στον αγώνα αυτό”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή τη συνάντηση δημάρχων σημαντικών πρωτευουσών της Ευρώπης, στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. “Από την καρδιά του Παρισιού, το μήνυμα των δημάρχων που κυριάρχησε ήταν καθαρό και σαφές: Να αφυπνίσουμε την Ευρώπη. Και η απόφαση μας είναι ειλημμένη: Να είμαστε θύλακες αντίστασης στην οπισθοδρόμηση, και προωθητική δύναμη για την αλλαγή ρότας στην Ευρώπη” σημειώνει ο κ. Δούκας.

Το υπουργείο Προσφύγων του Αφγανιστάν ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τις ξαφνικές πλημμύρες που έπληξαν το βόρειο τμήμα της χώρας έφτασε τους 315, ενώ περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Από την πλευρά του το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο επίσημος αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες είναι 153, όμως αναμένει πως θα αυξηθεί.

Μία ολοήμερη γιορτή οργανώνει σήμερα ο δήμος Αθηναίων στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης στο πλαίσιο του This is Athens City Festival, με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσική, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλη την οικογένεια, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πρωτότυπα δώρα για τη μητέρα τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε στις 8 σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα