back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Μπαράζ συνεντεύξεων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου, ενόψει της αυριανής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία και της συνάντησής του με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη Μιλιέτ τονίζει ότι “οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί ακόμη και σε περιόδους έντασης” ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει στην Καθημερινή πως “ζητήματα κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο ούτε εμποδίζουν την πρόοδό του”.

Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλία ξεκινά από το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασελλάκης.

“Στις 9 Ιουνίου κάνουμε το επόμενο βήμα: ισχυρή δημοκρατική παράταξη για να έχει η ΝΔ αντίπαλο, ο οποίος στις επόμενες εθνικές εκλογές θα μπορεί να τη νικήσει”, δήλωσε από τις Μοίρες Ηρακλείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανεπαρκή διαχείριση στο θέμα της ακρίβειας, ενώ άσκησε εκ νέου κριτική και σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά, με φόντο την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται και το κόμμα του Περισσού, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Σήμερα, στις 7 και μισή το απόγευμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στο Σύνταγμα.

Σε διαβεβαιώσεις ότι δεν έχει έρθει για να «προκαλέσει», αλλά «για να συναντήσει τον λαό του» προχώρησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα κατά την έναρξη της ομιλίας του στο κλειστό Γαλατσίου.

Στο μεταξύ, σε μήνυμά του από τις Φυλακές Φιέρι, ο Φρέντι Μπελέρης, αναφέρει ότι η επιλογή της σημερινής ημέρας για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στην Αθήνα δεν είναι τυχαία. Στο μήνυμά του ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και Δήμαρχος Χιμάρας επισημαίνει ότι σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από τη σύλληψή του και σημειώνει ότι ο Ράμα επέλεξε αυτήν την ημέρα, επειδή ενοχλήθηκε από την υποψηφιότητά του.

Ορκίστηκε πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής. Η Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία αποκάλεσε τη χώρα ως «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου, η χώρα αναφερόταν ως «Βόρεια Μακεδονία». Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου, αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

“Η μάχη στην Ευρώπη, δίνεται μεταξύ της πολιτικής της ελπίδας και της πολιτικής του φόβου. Δίνεται μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της μισαλλοδοξίας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα σημαντικό μετερίζι στον αγώνα αυτό”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με αφορμή τη συνάντηση δημάρχων σημαντικών πρωτευουσών της Ευρώπης, στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. “Το μήνυμα των δημάρχων που κυριάρχησε ήταν καθαρό και σαφές: Να αφυπνίσουμε την Ευρώπη” σημειώνει ο κ. Δούκας.

Στη Ρωσία, τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν τμήμα πολυόροφου κτιριακού συγκροτήματος διαμερισμάτων κατέρρευσε μετά το πλήγμα που δέχθηκε από ουκρανικό πύραυλο στην πόλη Μπέλγκοροντ, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS ένας όροφος του συγκροτήματος διαμερισμάτων που επλήγη υποχώρησε, και αρκετά μέλη των σωστικών συνεργείων έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται απόψε στις 8 σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής των play offs της Σούπερ Λιγκ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα