back to top
21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

21.7 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 14-05-2024

Διαβάστε επίσης

Ο καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει στο αδυνάτισμα και στην πρόληψη της παχυσαρκίας. Oι ενήλικες που δεν κοιμούνται καλά καταναλώνουν κατά μέσο όρο 300 περισσότερες θερμίδες την ημέρα, κυρίως από κορεσμένα λιπαρά.

Ο αριθμός των θερμίδων που καίγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου ποικίλλει από άτομο σε άτομο, ωστόσο ο μέσος άνθρωπος καίει περίπου 77 θερμίδες την ώρα. Αυτό σημαίνει, ότι περίπου 500 θερμίδες σε οκτώ ώρες ύπνου. Ο καλός ύπνος, υποστηρίζει την αναπνοή, τον καρδιακό ρυθμό, το νευρικό σύστημα και τη θερμοκρασία του σώματος.

Η κατανάλωση πρωτεΐνης, θα ενισχύσει τις λειτουργίες που εκτελεί ο οργανισμός σας κατά τη διάρκειά του ύπνου, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη διαδικασία αποκατάστασης των μυών, βοηθώντας σας έτσι να αντεπεξέλθετε στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε.

Όταν καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα φαγητού πριν τον ύπνο ή τρώτε πριν κοιμηθείτε, το σώμα χρειάζεται χρόνο και προσπάθεια για τις ανάγκες του μεταβολισμού.

Στο στάδιο του βαθέως ύπνου, ο εγκέφαλος εκκρίνει την αυξητική ορμόνη.

Όταν τρώτε αργά τη νύχτα, η αυξητική ορμόνη αποθηκεύει την τροφή ως λίπος αντί για καύσιμο.

Η τακτική άσκηση είναι «κλειδί» για την απώλεια βάρους, όχι όμως τέσσερις ώρες πριν πάτε για ύπνο. Η άσκηση ενεργοποιεί τον οργανισμό και δυσκολεύει τον ύπνο.

Ένα ζεστό ντους θα σας εξασφαλίσει έναν καλό ύπνο, γιατί μπορεί να σας ανακουφίσει από την ένταση και να χαλαρώσει τους πιασμένους μύες. Η θερμότητα από το ντους ρίχνει επίσης και τη θερμοκρασία του σώματός ετοιμάζοντάς το για ύπνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα