back to top
20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

20.5 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Νέο μήνυμα προς την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας έστειλε ο πρωθυπουργός από τα Γιαννιτσά.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι όσο η άλλη πλευρά δεν τηρεί αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμένει κλειστός και η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα Βριλήσσια.

«Ο Μητσοτάκης θα καταργούσε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα απαιτεί την πιστή εφαρμογή της” σχολιάζει προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και μιλά για την “κωλοτούμπα του αιώνα”. Σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.

“Την 9η Ιουνίου οι πολίτες αξίζει να στείλουν ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβερνητική αλαζονεία” τόνισε από τη Φλώρινα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης επισκέπτεται τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Συγκεκριμένα θα μεταβεί σε Άρνισσα, Έδεσσα, Γιαννιτσά και Βέροια.

Να ψηφίσουν «μαζικά, αντισυστημικά» το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας στις ευρωεκλογές, κάλεσε τους ψηφοφόρους, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τη Θεσσαλονίκη. Απόψε στις 8 ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Ένταση λίγο μετά τη μία και μισή τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Ομάδα περίπου 50 νεαρών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ στη συμβολή Σπύρου Τρικούπη και Μεταξά. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Στο Μεξικό, τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων βρέθηκαν διαμελισμένα σε πυρπολημένο όχημα στο Ακαπούλκο. Ανάμεσά τους, ο υποψήφιος δήμαρχος του «Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος» για την κοινότητα Κογιούκα ντε Μπενίτες και η σύζυγός του. Την Πέμπτη το βράδυ, στην πολιτεία Τσιάπας, δολοφονήθηκε η υποψήφια δήμαρχος της Κονκάρδια και άλλοι πέντε άνθρωποι, έπειτα από προεκλογική εκδήλωση. Από τις 23 Σεπτεμβρίου ως την 1η Μαΐου, έχουν δολοφονηθεί τουλάχιστον 26 υποψήφιοι για τις εκλογές της 2ης Ιουνίου.

Στη νοτιοδυτική Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, όπως και να σταματήσει η λειτουργία ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, ύστερα από πλημμύρες που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές στη διάρκεια της νύχτας. Η στάθμη των υδάτων αυξάνεται ιδιαίτερα γρήγορα στην περιοχή του κρατιδίου Ζάαρλαντ, στα σύνορα με τη Γαλλία, που επίσης πλήττεται από πλημμύρες. Η εφημερίδα Bild αναφέρεται σε «πλημμύρες του αιώνα» στο Ζάαρλαντ, ενώ συνεχίζεται η άνοδος της στάθμης των υδάτων. Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς αναμένεται να μεταβεί σήμερα στην περιοχή.

Αεροπορική επίδειξη στις 12 το μεσημέρι στο Παλαιό Φάληρο στο ύψος του Φλοίσβου, από το ακροβατικό σμήνος “Red Arrows” της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας.

Συνεχίζεται όλο το Σαββατοκύριακο στο Σεράφειο Κέντρο, το 3ο φεστιβάλ “Strong Me”, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 φορέων και μία μεγάλη ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία.

Διεθνής ημέρα μουσείων σήμερα και ελεύθερη θα είναι η είσοδος στα μουσεία. Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό και καλεί μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος σε μία σειρά εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων με ελεύθερη συμμετοχή, στην Πινακοθήκη, στο Κέντρο Τεχνών, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», στο Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και στην Παιδική Βιβλιοθήκη. Αναλυτικά οι εκδηλώσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr. Εξάλλου, με αφορμή την ημέρα, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comic-dom CON Athens και παρουσιάζουν την έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» εδώ στην Τεχνόπολη. Όλο το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, αλλά και ξεναγήσεις για τους ενήλικες, όλα με ελεύθερη είσοδο.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 19 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα