back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ αύριο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική για την ασφαλή διεξαγωγή του Διεθνούς  Ποδηλατικού  Γύρου  Ελλάδας .Ρυθμίσεις θα ισχύσουν σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες των Δήμων Αθηναίων, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Κρωπίας.  Αναλυτικά οι ρυθμίσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984.gr 

  Επί ποδός οι αρχές στην συμπρωτεύουσα ενόψει του αυριανού ντέρμπι ‘Αρης – ΠΑΟΚ στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης εξέδωσε νέα ανακοίνωση για την απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πορειών αύριο από τις 8 το πρωί  έως τις 8 το βράδυ.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο ερευνών για την αντιμετώπιση της οπαδικής Βίας συνελήφθη 39χρονος – υπεύθυνο μελών αθλητικού συλλόγου του Άρη. Για το ίδιο αδίκημα, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος υπευθύνων ιστοσελίδας που πρόκεινται στον ΠΑΟΚ. 

Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση Νετανιάχου ότι θα αποσύρει το κεντρώο κόμμα του από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ έστειλε ο Υπουργός Πολέμου και μέλος του 3μελούς πολεμικού συμβουλίου της χώρας, Μπένι Γκαντζ: Απαιτεί απαντήσεις – μέχρι τις 6 Ιουνίου – σε ένα σχέδιο έξι σημείων αναφορικά με την επιστροφή των ομήρων, τον τερματισμό της κυριαρχίας της Χαμάς, την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας της Γάζας με ταυτόχρονη δημιουργία διεθνούς διοίκησης και την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Σαουδική Αραβία. 

Στο μεταξύ,  θλίψη και οργή έχει προκαλέσει στο Ισραήλ η είδηση ότι ο στρατός εντόπισε τις σορούς 4ων ομήρων  που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανάμεσά τους και της Γερμανο-εβραία Σάνι Λουκ. Την ίδια ώρα, Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούτ Αμπάς κατηγόρησε τη Χαμάς ότι με την επίθεση έδωσε το πρόσχημα στο Ισραήλ να επιτεθεί στη Λωρίδα της Γάζας. 

Εντείνεται η πολιτική αντιπαράθεση στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές.. 

Τα Βριλήσσια και το Γενικό νοσοκομείο ΚΑΤ επισκέφθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης. Επισκέφθηκε την έκθεση κόμικς στο χώρο της ΔΕΘ ενώ συνομίλησε με πολίτες στον Λυεκό Πύργο.. Νωρίτερα σήμερα επισκέφθηκε το Κιλκίς.  Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τη Βέροια ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε ομιλία στην Πλατεία Κοραή. 

Αναλυτικότερα,

Ο πρωθυπουργός από τα Βριλήσσια αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στην κομισιόν ζητώντας ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας των πολυεθνικών, ενώ εστίασε και στους πόρους που δρομολογούνται στο ΕΣΥ από το  Ταμείο Ανάκαμψης. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ανέφερε την πλήρη ανακατασκευή του τμήματος Επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ αλλά και στην κορυφαία -όπως την χαρακτήρισε – υποδομή στο τμήμα μικροχειρουργικής και χειρουργικής άνω άκρου στο νοσοκομείο ΚΑΤ. 

Νωρίτερα σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε σαφές μήνυμα στα Σκόπια ότι εάν δεν τηρηθεί στο σύνολό της η Συμφωνία των Πρεσπών θα δημιουργηθούν θέματα όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις με την Αθήνα αλλά και στις σχέσεις της βόρειας Μακεδονίας με την Ευρώπη. 

«Ο πατριωτισμός της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν απολύτως σωστός και τεκμηριωμένος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ «καπηλεύτηκε το ζήτημα, με πολλές κωλοτούμπες, και τώρα πληρώνει την κωλυσιεργία της». 

«Η συνέντευξη Μητσοτάκη κινούνταν και ενίοτε ξεπερνούσε τα όρια των fake news,  αφενός προκειμένου να στοχοποιήσει με ψέματα τον Πρόεδρο ΣΥΡΙΖΑ κι αφετέρου για να δικαιολογήσει τη δειλία του για το γεγονός ότι αρνείται μια τηλεοπτική αντιπαράθεση με τον Στέφανο Κασσελάκη’’ σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για τη μέχρι σήμερα κυβερνητική πολιτική η οποία αποτελεί δίχτυ προστασίας για τα κέρδη λίγων και μεγάλων εταιρειών και όχι για τους πολίτες», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.  

Από την Πέλλα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα, ισχυρή, σοβαρή, και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπορεί να είναι κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές.. Αναφερόμενος στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης κατηγόρησε το αρμόδιο Υπουργείο λειτουργεί ως πελατειακός μηχανισμός της ΝΔ κρατώντας υπό ομηρία χιλιάδες αγρότες – ευάλωτους στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Αύριο ο κ Ανδρουλάκης θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. 

Το μήνυμα της κάλπης του Ιουνίου πρέπει να είναι αντισυστημικό: απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταπίεσηςΑντιπολεμικό, απέναντι στα πολεμικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ελπιδοφόρο , ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη Ευρώπη, των λαών, του σοσιαλισμού υπογράμμισε από τον Πειραιά ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.. ‘’Η καταδίκη στην κυβέρνηση της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά δεν μπορεί να γίνει με την ψήφο σε εγωπαθείς λαϊκιστές που κάνουν σόου στη βουλή, όπως ο Βελόπουλος ή η  Κωνσταντοπούλου  για να κρύψουν το γεγονός ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού».

Πρωτόκολλο για την ανθεκτικότητα των πόλεων απέναντι στην πολιτική αλλαγή συνυπέγραψαν στη Ρώμη οι Δήμαρχοι πολλών ευρωπαϊκών πόλεων, μεταξύ τους ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Αθήνα και Ρώμη θα συνυπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με επίκεντρο την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια, τον πολιτισμό και τον βιώσιμο τουρισμό, όπως συμφώνησαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων Χάρης Δούκας και Roberto Gualtieri αντίστοιχα.

Το 3ο φεστιβάλ “Strong Me”, για την πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας φιλοξενείται και αύριο στο Σεράφειο Κέντρο στην Πειραιώς, με τη συμμετοχή περισσότερων από 55 φορέων και μία μεγάλη ποικιλία δράσεων και εκδηλώσεων για κάθε ηλικία.

Την έκθεση «Comics στο Υδαταέριο» παρουσιάζουν αυτό το Σαββατοκύριακο, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, και το Ψηφιακό Μουσείο Comics.. με αφορμή την Διεθνή ημέρα μουσείων.

Και ο καιρός στην Αττική 

Συνεχίζεται και αύριο η αφρικανική σκόνη.. Νεφώσεις και πιθανώς ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα βορειοδυτικά του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα