back to top
29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη ο αγώνας ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ στο ‘’ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ’’ ένα βήμα πριν αναδειχθεί πρωταθλητής της φετινής περιόδου.

Στο Γήπεδο της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός προηγείται του με 1 – 0 του Ολυμπιακού.

Και οι δύο αγώνες αμαυρώθηκαν πριν έναρξή τους στα επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών και Αστυνομίας. Δέκα Προσαγωγές έγιναν στην Αθήνα. Μια προσαγωγή και μια σύλληψη στη Θεσσαλονίκη. 

Εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό έμεινε ο Τούρκος Ακαϊντίν μετά την ανάρτηση με τη φωτογραφία του Κεμάλ Ατατουρκ για τη γενοκτονία των Ποντίων που προκάλεσε σάλο! Τη θέση του πήρε ο Βίτορ Ούγκο. 

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ΑΕΚ – Λαμία 1-0. Ο αγώνας συνεχίζεται…

Στο Ιράν Πληθαίνουν τα σενάρια θανάτου του Πρόεδρου της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος μετέβαινε σε ελικόπτερο που κατέπεσε  σε ορεινή περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ιρανικού στρατού διέταξε όλες οι δυνάμεις του στρατού και της επίλεκτης Φρουράς της Επανάστασης να χρησιμοποιηθούν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. 

Κάθε δυνατή βοήθεια στις έρευνες προσφέρθηκε να παράσχει το Ιράκ.

Η ΕΕ μετά από αίτημα της Τεχεράνης ενεργοποίησε την υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης ‘’Κοπέρνικος’’, όπως ανέφερε ο Επίτροπος διαχείρισης κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς.

“Είναι σκοτεινά και έχει αρχίσει να βρέχει, αλλά η έρευνα συνεχίζεται. Οι ομάδες διάσωσης έχουν φθάσει στην περιοχή… ωστόσο, η βροχή έχει δημιουργήσει λάσπη, δυσχεραίνοντας την έρευνα”, μετέδωσε τοπικός ρεπόρτερ στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει πλήρη ενημέρωση για τα γεγονότα δήλωσε  ο Λευκός Οίκος. Παράλληλα εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρακολουθεί στενά τις αναφορές.

H EE και τα κράτη-μέλη της παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Οι πληροφορίες παραμένουν ασαφείς έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.  

Το ισραηλινό Channel 12 μετέδωσε την πληροφορία ότι ο Ιρανός πρόεδρος έχει σκοτωθεί.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς που στηρίζεται από την Τεχεράνη, έσπευσε να δηλώσει συμπαράσταση στον ιρανικό λαό σημειώνοντας ότι όλοι προσεύχονται για την ζωή του μεγάλου ηγέτη.

Στην εσωτερική επικαιρότητα και πάλι  

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αποτίμησε θετικά τα αποτελέσματα της συνάντησης του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, κάνοντας λόγο για νέα κανονικότητα στις διμερείς σχέσεις εξαιρώντας βεβαίως τα κρίσιμα και φλέγοντα θέματα του Κυπριακού, της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι ο δρόμος των Σκοπίων και της Αλβανίας περνάει μέσα από την Ελλάδα και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Δείχνοντας προς την αντιπολίτευση ο κ Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η πολιτική δεν είναι telemarketing ενώ έκανε λόγο για ‘’πατριώτες του καναπέ’’ και ‘’αμφιλεγόμενους που διεκδικούν το μονοπώλιο της πίστης και απειλούν με χριστιανόμετρα’’. Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ο κ Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ‘’ Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει μεν την εθνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, αλλά, αναμφίβολα, θα επηρεάσει και τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς». Ενώ επεσήμανε ότι η αποχή και η αδράνεια δεν είναι αντίπαλος μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας».

Στη συμπρωτεύσα βρέθηκαν οι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ κ Κασσελάκης και Ανδρουλάκης αντίστοιχα, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων. 

Ο Στέφανος Κασσελλάκης κατά τη συνάντησή του νωρίτερα με ποντιακές Οργανώσεις επανέλαβε την πάγια διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και τις δεσμεύσεις του κόμματος όπως τις είχε διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας το 2023.

Αυτήν την ώρα ο κ Κασσελάκης επισκέπτεται τα Γιαννιτσά: ‘’Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής, ελπίδας για μία καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα. Από τη Θεσσαλονίκη δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Χθες από την Βέροια καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χαϊδεύει τα ολιγοπώλια και τα συμφέροντα που συντηρούν την ακρίβεια. 

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηλώσουν στην κάλπη το ΚΚΕ απηύθυνε ο ΓΓ του ΚΚΕ με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής». Όπως ανέφερε ‘’την επόμενη μέρα των εκλογών,  θα εξακολουθούν να είναι εδώ η τεράστια ακρίβεια, οι χαμηλοί μισθοί, οι άδικοι φόροι και η συμμετοχή της χώρας μας σε δύο ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή. Κυρίως, όμως, θα είναι εδώ οι παράγοντες που διαμορφώνουν όλα τα παραπάνω, δηλαδή οι δεσμεύσεις για τα “ματωμένα” πλεονάσματα, οι οδηγίες και οι αποφάσεις της ΕΕ.. 

Την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε εκ νέου με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Συνελήφθη στην Ελευσίνα 45χρονος Αλβανός ο οποίος το 2011 είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Μαλανδρίνου. Όπως έγινε γνωστό κυκλοφορούσε με πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα, ενώ ακι ως δραπέτης συνέχιζε την εγκληματική δράση του με άλλους ομοεθνείς του.

Και ο καιρός στην Αττική  

Γενικά αίθριος αύριο με αραιές νεφώσεις ενώ συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 22,7βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα