back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Ο ΠΑΟΚ υπερίσχυσε 2 – 0 του ΑΡΗ στο και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Σούπερ Λίγκ για 4η φορά στην ιστορία του.. Παίκτες, στελέχη και οπαδοί του ΠΑΟΚ μεταβαίνουν στην Τούμπα, εκεί όπου στο γήπεδο των νικητών θα γίνει η απονομή.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου, με ισοπαλία 2 – 2 έληξε ο αγώνας Παναθηναϊκός-  Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά κατέκτησε έτσι την 3η θέση στην βαθμολογία.

Η ΑΕΚ επικράτησε μεν της (αδιάφορης) Λαμίας με 3-0, αλλά ‘εμεινε μακριά από τη διατήρηση των σκήπτρων του πρωταθλητή. 

Και οι δύο αγώνες αμαυρώθηκαν πριν έναρξή τους στα επεισόδια μεταξύ οργανωμένων οπαδών και Αστυνομίας. Δέκα συλλήψεις έγιναν στην Αθήνα.. Μια προσαγωγή και μια σύλληψη στη Θεσσαλονίκη. 

Στο Ιράν σε θρίλερ εξελίσσεται η ανεύρεση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρόεδρο , Εμπραχίμ Ραϊσί και τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας και το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι σε ορεινή περιοχή στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν, υπό ακραίες καιρικές συνθήκες.

Έγκυρα διεθνή και ελληνικά μέσα επικαλούμενα την ιρανική κρατική τηλεόραση μεταδίδουν ότι το ελικόπτερο έχει εντοπιστεί, με την Ερυθρά Ημισέληνο που συμμετέχει στις έρευνες να διαψεύδει ωστόσο την είδηση. Πιστοί μουσουλμάνοι υποστηρικτές του Ραϊσί συνεχίζουν να προσεύχονται για τον ηγέτη τους στα τεμένη της Ιράν, ενώ ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ διαβεβαίωσε τον ιρανικό λαό ότι στη χώρα δεν θα υπάρξει αναταραχή.

Όλα τα ομόθρησκα κράτη της Μέσης Ανατολής Ιράκ – Κατάρ – Σαουδική Αραβία καθώς και η Τουρκία έσπευσαν να προσφέρουν κάθε δυνατή για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου εκφράζοντας ταυτόχρονα ευχές για την ζωή και την υγεία του Ραϊσί. Νωρίτερα και το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει την βοήθεια της στο Ιράν.  Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στο Ιράν σε σχέση με τη συντριβή του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρόεδρο της χώρας, του Εμπραχίμ Ραϊσί, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς που στηρίζεται από την Τεχεράνη, δήλωσε της συμπαράσταση στον ιρανικό λαό σημειώνοντας ότι όλοι προσεύχονται για την ζωή του μεγάλου ηγέτη.

Η ΕΕ μετά από αίτημα της Τεχεράνης ενεργοποίησε την υπηρεσία χαρτογράφησης ταχείας ανταπόκρισης “Κοπέρνικος”, όπως ανέφερε ο Επίτροπος διαχείρισης κρίσεων Γιάνες Λέναρσιτς.

Λευκός Οίκος και EE παρακολουθούν στενά την κατάσταση..

Στην εσωτερική επικαιρότητα και πάλι

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υπογράμμισε ότι “Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει μεν την εθνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, αλλά, αναμφίβολα, θα επηρεάσει και τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς», Ενώ όπως επεσήμανε ‘’η αποχή και η αδράνεια δεν είναι αντίπαλος μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας». Αύριο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για μια σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς, ενώ στις επτά το απόγευμα θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

Τη δέσμευση τους ότι θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας παρείχαν με δηλώσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι το πρωί έδωσαν το παρόν στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων. 

Από τα Γιαννιτσά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  ζήτησε από τους πολίτες «Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής, ελπίδας για μία καλύτερη ζωή σε όλη τη χώρα». Αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί διαδοχικά την Περαία και την Βέροια. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα. Χθες από την Βέροια καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χαϊδεύει τα ολιγοπώλια και τα συμφέροντα που συντηρούν την ακρίβεια.  Αύριο στο πλευρό του Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί ο Νίκολας Σμιτ -υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ ακολούθως οι δύο πολιτικοί θα μεταβούν στη Θεσσαλία.

Κάλεσμα στους πολίτες να δυναμώσουν στην κάλπη το ΚΚΕ απέναντι στην ΕΕ των “ματωμένων” πλεονασμάτων» των ολιγοπωλίων και των δύο ιμπεριαλιστικών πολέμων στην περιοχή απηύθυνε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.  Στη μία το μεσημέρι αύριο, ο κ Κουτσούμπας θα συναντηθεί στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και εκλεγμένους εκπροσώπους των Ποντιακών Συλλόγων.

Την κατάργηση της συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε εκ νέου με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος..

Δωρεάν εξέτασεις από δερματολόγους θα πραγματοποιηθούν αύριο από τις δέκα το πρωί έως τις δύο μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Κοραή, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας ΔΕΡΜΑΙΟΣ, που διοργανώνει η Ελληνική δερματολογική Εταιρεία.  

Στις φλόγες παραδόθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς  εργοστάσιο στην Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας, το είχε ετοιμάσει πριν από δυο ημέρες τα σχολικά γεύματα από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της περιοχής.

Και ο καιρός στην Αττική

Γενικά αίθριος αύριο με αραιές νεφώσεις ενώ συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 21,2 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα