back to top
26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και των ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στην Λωρίδα της Γάζας, ζήτησε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Σφοδρότατες οι αντιδράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης.

Ο εισαγγελέας, Καρίμ Χαν δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για εγκλήματα όπως «σκόπιμη πρόκληση λιμού κατά πολιτών», «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και «εξόντωση ή δολοφονία».

Ο υπουργός Μπένι Γκαντς, μέλος του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου, χαρακτήρισε την απόφαση ένα «έγκλημα ιστορικών διαστάσεων».

Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν για τον θάνατο του προέδρου του Ιμπραχίμ Ραϊσί και άλλων 7 αξιωματούχων στη συντριβή ελικοπτέρου σε ορεινή περιοχή. Τον διορισμό του Μοχαμάντ Μοχμπέρ ως προσωρινού προέδρου επικύρωσε ο ανώτατος ηγέτης, Αλί Χαμενεΐ. Θα έχει στη διάθεσή του 50 ημέρες για τη διοργάνωση προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με άρθρο του Συντάγματος.

Παράλληλα η ιρανική κυβέρνηση διόρισε προσωρινό υπουργό Εξωτερικών τον Αλί Μπαγερί Κανί, μετά τον θάνατο του Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν στο ίδιο δυστύχημα.

Συλλυπητήρια μηνύματα από την Κίνα, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, την Ινδία, τη Συρία, τη Χαμάς και τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Ημέρα πένθους κηρύχθηκε στο Πακιστάν. Τριήμερο εθνικό πένθος στον Λίβανο.

Νίκη του ιδρυτή του wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Το Χαι Κορτ του Λονδίνου του επέτρεψε να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο εγκαινιάζεται το μετρό της Θεσσαλονίκης, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, στην παρουσίαση της Μελέτης Επέκτασης του Μετρό, στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στη συμπρωτεύουσα.

“Σε έξι μήνες από τώρα θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους επισκέπτες το πιο σύγχρονο, κατά πάσα πιθανότητα, σίγουρα το πιο όμορφο μετρό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης” είπε μεταξύ άλλων.

Την Περαία Θεσσαλονίκης και την Βέροια επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Η υπερφορολόγηση των πολιτών και η ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του εναντίον της κυβέρνησης κατά την περιοδεία του στην λαϊκή αγορά της Περαίας.

Τα Τέμπη και τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης μαζί με το Νίκολα Σμιτ υποψήφιο των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Κομισιόν.

Στις 6. 30 θα συναντηθούν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και στις 7.30 θα μιλήσουν σε εκδήλωση στη Λάρισα.

Συνάντηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και με εκπροσώπους Ποντιακών Συλλόγων, πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό, με αφορμή την χθεσινή ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε μεταξύ άλλων ότι « το ΚΚΕ στηρίζει το δίκαιο αίτημα για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού»,

Το «Panic Button» θα χορηγείται πλέον σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Μέσα από το κινητό τηλέφωνο και με το πάτημα ενός κουμπιού, κάθε ενήλικη/ενήλικος που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την ΕΛ.ΑΣ.

Οι δημοτικές αρχές πρέπει να μπορούν να αποφασίζουν για την πόλη που θέλουν δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Action 24, ο οποίος αναφερόμενος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που «παγώνει» την έκδοση οικοδομικών αδειών που βασίζονται στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό τόνισε ότι θωρακίζουμε την πόλη και βάζουμε stop στο ακραίο ύψος των κτιρίων προσθέτοντας ότι απολογείται μόνο στους πολίτες. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δούκας μίλησε για τις δράσεις του δήμου τονίζοντας ότι ήδη έχουν φυτευτεί 2.000 δέντρα, ενώ άσκησε κριτική για τους ρυθμούς της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα λέγοντας ότι το μετρό πρέπει να “τρέχει” γρήγορα, με χρονοδιάγραμμα και να μην γίνεται ανέκδοτο.

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσαν δημοσιεύματα για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε εργοστάσιο εταιρείας που συνδέεται με την υπόθεση της τροφικής δηλητηρίασης μαθητών στη Λαμία.

Έναρξη σήμερα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα δωρεάν Εξέτασης για HIV HIV λοίμωξη, τις Ηπατίτιδες Β & C και άλλα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Δράσεις για εύκολη, γρήγορη, δωρεάν εξέταση πραγματοποιούνται σε καθορισμένα σημεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από τη Θετική Φωνή – Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας και τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint.

Ιστορική επιτυχία για τον ΠΑΟΚ, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Ολονύχτιοι πανηγυρισμοί από τους οπαδούς του «Δικεφάλου». Περισσότερα από τον Ανδρέα Χανιά…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 31αν βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα