back to top
32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας και περιγράφει τι θα περιλαμβάνει η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό, που είναι αλληλένδετο με το στεγαστικό πρόβλημα, ζητήματα που θα εξεταστούν στο επόμενο υπουργικό.

Στον διπλό στόχο του ΣΥΡΙΖA στις ευρωεκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής». Πτώση της ΝΔ και αποφασιστική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Σήμερα και αύριο ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται στα παλαιστινιακά εδάφη. Συγκεκριμένα θα επισκεφθεί Βηθλεέμ, και Ραμάλα, όπου θα έχει συναντήσεις με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής και εκπροσώπους της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Επίσης θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Θεόφιλο στα Ιεροσόλυμα.

“Ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά. Δεν πείθεται πια από το άλλοθι του 41%” τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία». “Είναι στο χέρι μας να πείσουμε την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα της και να δώσει προοπτική ζωής και αξιοπρέπειας” υπογραμμίζει ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την Κύμη.  

Στο πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος στον Κολωνό μιλά  ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Το απόγευμα (7.30) θα επισκεφθεί το εκλογικό περίπτερο του κόμματος στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων φιλάθλων σημειώθηκαν στο Βερολίνο, όπου βρίσκονται λόγω της διεξαγωγής του final four της Euroleague στο μπάσκετ. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 12 άτομα, ο ένας σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Άλλα δύο άτομα φέρουν βαριά τραύματα. Η αστυνομία προχώρησε σε σχεδόν 90 συλλήψεις. Απόψε στις 9 στο Βερολίνο, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού αναμετράται με τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του final four. 

Με στόχο την γεφύρωση των διαφορών και την ενίσχυση της εικόνας του «γερμανογαλλικού άξονα», φθάνει σήμερα στο Βερολίνο ο Εμανουέλ Μακρόν, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στην Γερμανία έπειτα από 24 χρόνια. Τα κυρίαρχα θέματα τριβής είναι η στρατιωτική στήριξη της Ουκρανίας, η ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιαγορών και το μοντέλο ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μεγάλη γιορτή για τους κηδεμόνες πρώην αδέσποτων ζώων συντροφιάς οργανώνει ως τις 4 το απόγευμα η Αστική Πανίδα του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο Ελευθερίας. Εκεί θα βρίσκονται και πολλοί τετράποδοι φίλοι έτοιμοι να προσφέρουν αγάπη σε όλους.

Και ο καιρός… 

Αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα στην Αττική με τοπικές βροχές. Θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα