back to top
32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

32.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Εντονο αθλητικό ενδιαφέρον αυτήν Κυριακή, με τα μάτια να στρέφονται στο Βερολίνο. Ο μικρός τελικός της super league μπάσκετ με μονομάχους Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις 9 το βράδυ ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 7ο τρόπαιο στην ιστορία του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο τελικό του Final four.

Οι αγώνες στιγματίστηκαν χθες κατά τη διάρκεια συμπλοκών ανάμεσα σε οπαδών στη γερμανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από τις γερμανικές αρχές και την Ελληνική πρεσβεία οι νοσηλευόμενοι τραυματίες έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ ελεύθεροι έχουν αφεθεί και όλοι οι προσαχθέντες. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο.

Συνελήφθη από τις αρχές άνδρας τουρκικής καταγωγής ως υπαίτιος για την πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω, στην περιοχή του Ασπροπύργου. “Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Πολιτικής προστασίας Βασίλης Κικίλιας.. διαβεβαίωσε ότι ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου… και διαμήνυσε η πολιτεία θα είναι αμείλικτη με τους εμπρηστές.

Με νέα ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα ο κ Κικίλιας χαρακτηρίζει εγκληματική την απρόκλητη την επίθεση που δέχθηκαν χθες στην Δυτική Πάρνηθα, 7 εθελοντές δασοπροστασίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι διωκτικές αρχές και η Πολιτική Προστασία «θα κάνουν τα πάντα για να τιμωρηθεί σκληρά αυτή η εγκληματική ενέργεια.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές τις 9ης Ιουνίου κόμματα και πολιτική αρχηγοί.

“Η μόνιμη αύξηση στα εισοδήματα των πολιτών είναι και ισχυρή ασπίδα στο μείζον πρόβλημα της ακρίβειας” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται επίσης στα θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας και περιγράφει τι θα περιλαμβάνει η εθνική στρατηγική για το δημογραφικό, που είναι αλληλένδετο με το στεγαστικό πρόβλημα, ζητήματα που θα εξεταστούν στο επόμενο υπουργικό.

Τα Παλαιστινιακά εδάφη επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Από την Βηθλεέμ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Νωρίτερα κατά την συνάντησή του με τον παλαιστίνιο υπουργό τουρισμού χαρακτήρισε ηθικό και δίκαιο να έχει ο παλαιστινιακός λαός διό του κράτος και πρότεινε να ενταθεί η πίεση σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αναγνώρισή του.

“Ο κόσμος έχει καταλάβει τα όρια και τα λάθη της κυβέρνησης της ΝΔ και βρίσκει στο ΠΑΣΟΚ την εναλλακτική πρόταση που αναζητά. Δεν πείθεται πια από το άλλοθι του 41%” τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Μακεδονία». Ο κ. Ανδρουλάκης, σήμερα επισκέπτεται την Κύμη.

Σφοδρή επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των υπολοίπων κομμάτων της Αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στον Κολωνό.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι η Χαμάς εξαπέλυσε μεγάλη πυραυλική επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες, οι προοπτικές της Παλαιστινιακής Αρχής και η κατάσταση στη Γάζα βρίσκονται στο επίκεντρο συνάντησης, με τη συμμετοχή διεθνών εταίρων σε υπουργικό επίπεδο.

Αυτοψία στο χώρο που θα τοποθετηθεί το μνημείο για τα θύματα του δυστυχήματος των Τεμπών πραγματοποιήθηκε από το δήμαρχο της Αθήνας Χάρη Δούκα μαζί με την πρόεδρο του συλλόγου συγγενών θυμάτων κυρία Μαρία Καρυστιανη και τους καλλιτέχνης εικαστικούς του έργου η τοποθέτηση θα γίνει στο άλσος της οδού Ερμού και Πειραιώς απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 22,7 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα