back to top
32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Ν. Οικονόμου: Ο Αταμάν πίστεψε από την αρχή της χρονιάς ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το ευρωπαϊκό

Διαβάστε επίσης

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή της Ευρώπης είναι πλέον γεγονός!

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν συνέτριψαν τη Ρεάλ με 95-80 στο Βερολίνο και κατέκτησαν για 7η φορά στην ιστορία τους την κορυφή της Ευρώπης ύστερα από 13 χρόνια σημειώνοντας την 7η νίκη τους στους 8 τελικούς που έχουν πάρει μέρος!

«Ένιωθα από την πρώτη στιγμή ότι ο Παναθηναϊκός θα κερδίσει. Οι παίκτες ήταν πεινασμένοι, ενωμένοι, δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι, ήταν ανώτεροι της Ρεάλ που είναι μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη και δεν της άφησαν το παραμικρό περιθώριο να πιστέψει ότι μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Δέσποινα Μπαρδάκου ο βετεράνος άσος του «τριφυλλιού», Νίκος Οικονόμου.

«Στα 2-3 τελευταία 2-3 λεπτά, ο Παναθηναϊκός απόλαυσε το παιχνίδι και δεν είχε άγχος για το αποτέλεσμα. Είναι τεράστια επιτυχία να έχει τελειώσει ένας τελικός και μάλιστα απέναντι στην μεγάλη Ρεάλ Μαδρίτης, τρία λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι», πρόσθεσε.

Έχοντας υπάρξει πρωταθλητής Ευρώπης, στην πρώτη μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού, το 1996 στο Παρίσι, έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή της ομάδας , Εργκίν Αταμάν λέγοντας: «Είναι αυτός που ξεχωρίζω σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας. Πίστεψε από την αρχή της χρονιάς ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το ευρωπαϊκό και αυτή τη νοοτροπία την πέρασε και στους παίκτες του. Στο τέλος, δικαιώθηκε».

Όσο για τους ποιους παίκτες ξεχώρισε από τον χθεσινό τελικό, ο Νίκος Οικονόμου, τόνισε: «Ο Σλούκας, ανήκει στη ελίτ των καλύτερων ευρωπαίων παικτών. Όμως και ο Ναν, ο Λεσόρ, ο Καλαϊτζάκης, ο Μήτογλου,ο Παπαπέτρου, είναι σπουδαίοι αθλητές. Αυτό που πέτυχε ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να το κάνει μόνο ένας παίκτης, το κάνει η ομάδα και την ομάδα την κάνει ο προπονητής, ο οποίος δημιούργησε ένα σύνολο με μέταλλο και πίστη στο στόχο».

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα