back to top
22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

22.8 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Αμπαρτζάκης: Η αλαζονεία του 41% έχει επικρατήσει παντού στην κοινωνία μας

Διαβάστε επίσης

Στους βασικούς άξονες του Εναλλακτικού Σχεδίου Πράσινης Διακυβέρνησης που έχει εκπονήσει το κόμμα στο οποίο συμμετέχει, εν όψει των Ευρωεκλογών , αναφέρθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του «Πράσινου Κινήματος», Κώστας Αμπαρτζάκης,  ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για ένα κόμμα της πολιτικής οικολογίας των κινημάτων- πρωτοβουλιών των πολιτών και της πράσινης πολιτικής, με στόχο την οικολογική μεταστροφή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και την αειφόρο διακυβέρνηση.

«Το Πράσινο Κίνημα, είναι ένα κόμμα με εναλλακτικό οικολογικό πρόσημο το οποίο εκφράζει όλες τις ανησυχίες που έχει ο πολίτης όσον αφορά στο περιβάλλον», ανέφερε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Σοφία Μπερετάνου.

 

Κλιματική κρίση

«Αυτή τη στιγμή, η κλιματική κρίση είναι το νούμερο ένα πρόβλημα. Μετά το μεταναστευτικό κύμα που έχουν προκαλέσει οι πόλεμοι και η φτώχεια, τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει και μια άλλη κατηγορία, οι κλιματικοί μετανάστες. Η ερημοποίηση της Αφρικής, συνεχώς θα σπρώχνει μάζες προς τα βόρεια και δυστυχώς, θα είμαστε μάρτυρες ορδών μεταναστών λόγω της κλιματικής αλλαγής».

 

Πράσινη ανάπτυξη

«Εμείς, μιλάμε για πράσινη ανάπτυξη μέσα και από την αγροτική παραγωγή, για ενίσχυση των βιολογικών καλλιεργειών. Στο πρόγραμμά μας, περιλαμβάνονται προτάσεις οι οποίες θα αλλάξουν άρδην τη μεταφορά από το χωράφι μέχρι τον πολίτη, μειώνοντας το κόστος. Για να γίνουν όλα αυτά, πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλα τα προγράμματα και τα κονδύλια της ΕΕ. Αυτό θα γίνει αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη μεταξύ Ε.Ε και Ελλάδας. Δεν μπορεί να δίνει χρήματα η ΕΕ και να τα βλέπει να λιμνάζουν, να μη χρησιμοποιούνται ή να διανέμονται αλλού. Επίσης, είμαστε υπέρ μια στροφής στο πράσινο επιχειρείν που αυτή τη στιγμή αποτελεί βασική προτεραιότητα των πολιτικών της ΕΕ».

Πολιτική για τα ΑμΕΑ

«Δυστυχώς τα ΑμΕΑ στη χώρα μας είναι αποκλεισμένα και από την εργασία , με δυσκολίες στην εκπαίδευση και στην αποκατάστασή τους. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη βιώσιμη κινητικότητα. Ακόμα και στους χώρους εργασίας υπάρχει ένας ιδιότυπος ρατσισμός».

«Όχι» στην αποχή

«Η αλαζονεία του 41% έχει επικρατήσει παντού στην κοινωνία μας. Στις 9 Ιουνίου, οι πολίτες πρέπει να δώσουν μια απάντηση. Καλούμε τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή είναι αποδοχή όλων αυτών που μας συμβαίνουν. Αν δεν πάμε στην κάλπη, δεν θα μπορούμε να το αλλάξουμε. Ας στηρίξουν οι πολίτες μικρά κόμματα. Η Ευρωβουλή είναι μια ευκαιρία να δυναμώσουν αυτές οι φωνές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα