back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Χ. Μάργαρης: Το καθεστώς Μητσοτάκη σπρώχνει τους πολίτες στην εξαθλίωση

Διαβάστε επίσης

Η προώθηση της ενότητας και της οργάνωσης των αγώνων στη βάση της εργατικής δημοκρατίας και η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος κόντρα στην επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, είναι ο στόχος της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπως ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΟΚΔΕ, Χάρης Μάργαρης.

 

«Ανήκουμε στο ρεύμα του τροτσκισμού και της 4ης Διεθνούς. Είμαστε μια επαναστατική, κομμουνιστική οργάνωση την οποία απαρτίζουν εργαζόμενοι, νέοι, φοιτητές, άνεργοι και συνάνθρωποί μας από φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτά ακριβώς τα κοινωνικά στρώματα προσπαθούμε να εκφράσουμε, συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

 

«Το καθεστώς Μητσοτάκη σπρώχνει τους πολίτες στην εξαθλίωση»

«Επιδίωξή μας είναι να στηρίξουμε τους αγώνες των εργαζομένων, να τους εμπνεύσουμε και να τους πείσουμε ότι μπορούν να νικήσουν. Πρέπει να υπάρξει ένα πλήγμα στο καθεστώς της δήθεν σταθερότητας της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης  Μητσοτάκη που στην ουσία είναι ένα καθεστώς ακρίβειας, φτώχειας και ιδιωτικοποιήσεων και  σπρώχνει τους πολίτες στην εξαθλίωση. Είναι ένα καθεστώς ταξικού πολέμου. Η κυβέρνηση έχει χάσει την όποια νομιμοποίησή της».

«Έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ»

«Η ΕΕ είναι απόλυτα συμμέτοχη σε όλα τα αντεργατικά μέτρα που έχουν περάσει, στη διάλυση των δημόσιων υποδομών και των κοινωνικών κατακτήσεων των κινημάτων και των λαών της Ευρώπης. Δική μας θέση είναι η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ καθώς δεν έχει καμία σχέση με την ιδέα της ευρωπαϊκής οικογένειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Χτίστηκε προκειμένου το κεφάλαιο να έχει τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στους λαούς και τους εργαζόμενους, να τους καθυποτάξει».

«Είμαστε απομονωμένοι μέσα στην ΕΕ »

«Πρέπει να ενωθούμε με τα κινήματα και με τους λαούς της Ευρώπης που αγωνίζονται στους δρόμους, όπως συνέβη πρόσφατα με τις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις ανά την Ευρώπη. Τα κονδύλια που λαμβάνουμε τα έχουμε χρυσοπληρώσει. Το οικονομικό σύστημα, ο υλικός καπιταλισμός εντός της ΕΕ καταστρέφει την εγχώρια και την αγροτική παραγωγή, τη βιομηχανία. Όντας μέσα στην ΕΕ, είμαστε ουσιαστικά απομονωμένοι οικονομικά, γεωστρατηγικά και πολιτικά γιατί η ΕΕ έχει ταυτιστεί με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και το ΝΑΤΟ και όσο ταυτιζόμαστε με το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τις ΗΠΑ, απομονωνόμαστε και γινόμαστε συμμέτοχοι σε έναν πόλεμο που βρίσκεται στην πόρτα μας».

 

«Η σφαγή από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ θυμίζει τις θηριωδίες των ναζί»

«Στην Παλαιστίνη, συντελείται μια γενοκτονία. Η σφαγή από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ θυμίζει τις θηριωδίες των ναζί. Βομβαρδίζονται καταυλισμοί προσφύγων μέσα στην Ράφα και έχουν σκοτωθεί πάνω από 35.000 άνθρωποι, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση είναι από τους πιο πιστούς συμμάχους του καθεστώτος Νετανιάχου. Αυτό θα σταματήσει μόνο με τον δικό μας αγώνα, με το αντιπολεμικό κίνημα που πρέπει να δημιουργήσουμε στη χώρα μας πιέζοντας την ελληνική κυβέρνηση να διακόψει την οποιαδήποτε οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία με το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ. Να απαιτήσουμε να μην δίνονται χρήματα για εξοπλισμούς. Εμείς, είμαστε απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές Αγωνιζόμαστε για την Παλαιστίνη και ευχόμαστε να νικήσει η αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού».

 

Για την επίσκεψη Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη

«Είναι υποκρισία, το έκανε για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Κοροϊδεύει και τον ελληνικό και τον παλαιστινιακό λαό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε στενές επαφές με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, από την περίοδο Τσίπρα. Γι’ αυτό πρέπει οι πολίτες να ”μαυρίσουν” τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές, ομοίως και τον….δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στις τάξεις της οποίας βρίσκονται όλοι οι πρώην υπουργοί του Τσίπρα. Η ψήφος δεν πρέπει να πάει ούτε στο ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και στο ΚΚΕ το οποίο ενδιαφέρεται μόνο να αυξήσει τα ποσοστά του και όχι για τους πραγματικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Το ΚΚΕ δεν παλεύει μέχρι τέλους, δεν συγκρούεται με το καθεστώς Μητσοτάκη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα