back to top
27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

27.5 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Διακαναλική συνέντευξη τύπου ενόψει των ευρωεκλογών παραχωρεί αυτή την ώρα από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα κατά την εβδομαδιαία επισκόπηση του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ως “Κρίσιμη πολιτική μάχη -και ευρωπαϊκά και εθνικά- από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς” .

«Στις ευρωεκλογές πρέπει να ηττηθεί η αλαζονεία του 41% και να ενισχυθεί με θετική ψήφο ελπίδας ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχνουμε, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση για το κοινό καλό», τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ».

«Ισχυρή σοσιαλδημοκρατία σημαίνει ισχυρές πολιτικές, για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη» τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ και προσθέτει: Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες θα αποκτήσουν ξανά μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπει εμπόδιο στην ασυδοσία της κυβέρνησης της ΝΔ και στις επόμενες εθνικές εκλογές μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή”. Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στις Σέρρες.

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα για να σταλεί από την Ελλάδα “ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων”, απηύθυνε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επτά άτομα ανασύρθηκαν τραυματίες και συνεχίζονται οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό άλλων δύο από το τριώροφο κτίριο που κατέρρευσε στην περιοχή Κιουτστουκτσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988. Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους δύο επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Σε μεγάλες ανατιμήσεις τον Ιούνιο οδήγησε τη συντριπτική πλειονότητα των «πράσινων» προϊόντων η σημαντική άνοδος του χονδρεμπορικού κόστους. Είναι ενδεικτικό ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος ξεκινούν από 12% και φτάνουν μέχρι και 70%. Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 15,12 λεπτά/ κιλοβατώρα καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 45% από τη μέση τιμή του Μαΐου που ήταν 10,3 λεπτά/κιλοβατώρα.

Με κεντρικό σύνθημα “τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο” χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στο Ζάππειο για να λάβουν μέρος στο 4ο Run – Bike – Care. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου διοργανώθηκε αυτή η μεγάλη γιορτή, η οποία σύμφωνα με τους διοργανωτές ξεπέρασε σε συμμετοχές κάθε προηγούμενη. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (ΚΕΦΙ) και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων. Πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδρομές: 10 χιλιομέτρων με ποδήλατα, 5 χιλιομέτρων για δρομείς και 2 χιλιομέτρων για όσους έκαναν μια βόλτα στο κέντρο της πόλης στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στη μάχη κατά του καρκίνου.

Ο σκληροπυρηνικός πρώην πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ υπέβαλε υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουνίου, οι οποίες διεξάγονται μετά τον αιφνιδιαστικό θάνατο του Εμπραχίμ Ραϊσί σε δυστύχημα με ελικόπτερο, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση. Ωστόσο ενδέχεται να αποκλειστεί από το Συμβούλιο των Φρουρών του Συντάγματος, το οποίο πρέπει να εγκρίνει τους υποψήφιους για τις εκλογές. Ο Αχμαντινετζάντ διετέλεσε πρόεδρος του Ιράν από το 2005 ως το 2013.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος, με παροδικά αραιές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα