back to top
30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

“Ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις και για να μην δώσουμε τη δυνατότητα στον λαϊκισμό των «λεφτόδεντρων» να ξανασηκώσει κεφάλι στην πατρίδα μας”, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά όπου παραχώρησε την διακαναλική συνέντευξη τύπου.

“Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω ούτε στο 2015 ούτε στο 2012”, τόνισε, ενώ απαντώντας στα εφτά ερωτήματα που του έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως ο ίδιος έχει μόνο ένα ερώτημα προς τον κ. Κασσελάκη: «γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του»;

“Πριν από λίγους μήνες μάς είχαν όλοι για τελειωμένους κι όμως, σταθήκαμε στα πόδια μας και αρχίσαμε να ξαναχτίζουμε το κόμμα μας ως το μοναδικό αντίπαλο δέος στο καθεστώς Μητσοτάκη και στην πολιτική της Δεξιάς” τονίζει σε άρθρο του στην Αυγή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Τονίζει ότι πέραν από τις κοστολογημένες προτάσεις νόμου που κατέθεσε το κόμμα του για την άμεση καταπολέμηση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, τη θέσπιση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επιπλέον το πρώτο κόμμα που από τον Μάρτιο κιόλας παρουσίασε τους 10 μεγάλους στόχους του για την Ευρώπη ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Ισχυρή σοσιαλδημοκρατία σημαίνει ισχυρές πολιτικές, για την κοινωνία και τη βιώσιμη ανάπτυξη» τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ και προσθέτει: Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ, οι πολίτες θα αποκτήσουν ξανά μια σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα μπει εμπόδιο στην ασυδοσία της κυβέρνησης της ΝΔ και στις επόμενες εθνικές εκλογές μία ισχυρή κυβερνητική επιλογή”. Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης περιοδεύει στις Σέρρες.

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα για να σταλεί από την Ελλάδα “ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων”, απηύθυνε από το Ηράκλειο ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 17 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Κύθνου, σημειώθηκε επτά λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός έγινε σε απόσταση 83 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών.

Νεκρό ανασύρθηκε ένα άτομο από τα ερείπια της κατάρρευσης τριώροφου κτιρίου στην περιοχή Κιουτστουκτσεκμετζέ, στα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Άλλα οκτώ άτομα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένα, δύο εκ των οποίων ελαφρά και δύο πιο σοβαρά. Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιουλ διευκρίνισε ότι επρόκειτο για ένα κτήριο που κατασκευάστηκε το 1988, στο ισόγειο του οποίου λειτουργούσε επιχείρηση, στον πρώτο όροφο υπήρχαν γραφεία, ενώ στους δύο επάνω ορόφους κατοικούσαν οικογένειες.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα