back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης σε υποσταθμό του Παλαιού Φαλήρου που προκάλεσε διακοπές ρεύματος στα νότια προάστια. Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται επίσης σε Αγία Παρασκευή και Ψυχικό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει αύριο στη Μαγνησία, μετά το δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας κυρίως σε κατοίκους των χωριών Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο, στα οποία έχει ήδη διακοπεί η παροχή νερού από το κεντρικό σύστημα ύδρευσης. 

Κονδύλια 2δις ευρώ για την επέκταση του προγράμματος απόκτησης πρώτης κατοικίας και σε ζευγάρια έως 50 ετών προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του ο πρωθυπουργός, με την υποσημείωση ότι συνεχίζονται οι σχετικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες για τους πόρους από τα δάνεια του ταμείου ανάκαμψης. 

Από την ίδια συνέντευξη και τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η κυβέρνησή του από το 2019 υπηρετεί με συνέπεια τη διαδρομή σύγκλισης με την Ευρώπη προκειμένου – όπως υπογράμμισε – να γίνουμε Ευρώπη σε όλα: στην ποιότητα ζωής, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στους μισθούς. Αναφερόμενος στα εφτά ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Μητσοτάκης απάντησε πως ο ίδιος έχει μόνο ένα ερώτημα προς τον κ. Κασσελάκη: «γιατί δεν έχει καταθέσει ακόμη το πόθεν έσχες του»;

Με ανάρτησή του στα Social ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε ότι θα παρουσιάσει την περιουσιακή του κατάσταση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, παρότι – όπως σημειώνει έχει θεσμικό περιθώριο μέχρι την 1η Ιουλίου!   Σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως δεν απαντήθηκαν τα επτά ερωτήματα που έθεσε σχετικά με την ακρίβεια, τα Τέμπη, το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας και τις παρακολουθήσεις. 

Από τις Σέρρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας ‘’χαμένη την ευκαιρία των 36 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης’’ των  Παράλληλα ο κ Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι στις ευρωεκλογές είναι  η ώρα της δημοκρατικής παράταξης για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της προοπτικής για όλους’’. Ο κ Ανδρουλάκης θα μιλήσει αύριο στη Θεσσαλονίκη. 

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα για να σταλεί μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων σε όλη την Ευρώπη”, απηύθυνε από το Ηράκλειο ο ΓΓ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ‘’ brand… Στέφανος Κασσελάκης”. Αν οι ευρωεκλογές τον επιβραβεύσουν ως πολιτικό προϊόν, οι πιθανότητες να προσπαθήσει κάποιος άλλος να κάνει κάτι στο χώρο της κεντροαριστεράς  μικραίνουν» εκτίμησε μιλώντας στον σταθμό μας και στην εκπομπή ‘’Ο επισκέπτης της έβδομης μέρας’’ ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας. Αναφορικά με το εκλογικό ποσοστό του κυβερνώντος κόμματος  ο κ Τσίμας προέβλεψε ότι θα  βρεθεί κάτω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να διασαλευτεί η ευστάθεια της κυβέρνησης. 

Στο μεσανατολικό: Αισιόδοξος για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, εάν – όπως είπε – η  Χαμάς συμφωνήσει στο ειρηνευτικό σχέδιο που πρότεινε ο Τζο Μπάιντεν. 

Σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sunday Times επιβεβαίωσε ότι το Τελ Αβίβ έχει αποδεχτεί καταρχάς τη συμφωνία, διευκρίνισε ωστόσο ότι το πλαίσιο είναι προβληματικό και χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη. 

Η Χαμάς από πλευράς της ζητά  απόσυρση όλων των ισραηλινών δυνάμεων, ελευθερία κινήσεων για τους Παλαιστίνιους και βοήθεια για την ανοικοδόμηση του παλαιστινιακού θύλακα, αιτήματα ωστόσο που απορρίπτει το Ισραήλ επισημαίνοντας ότι αν γίνουν αποδεκτά θα σημαίνει επιστροφή στο προ της 7ης Οκτωβρίου status quo.

Στη Γερμανία, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την κατάρρευση δύο υδατοφραγμάτων στη Βαυαρία. 

Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί αύριο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σορός άνδρα περίπου 40 ετών στην παραλία του Σχοινιά στον Μαραθώνα. Εκτιμάται ότι η σορός παρέμεινε στη θάλασσα για περίπου πέντε ημέρες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-1 σετ του Ματέο Αρνάλντι και προκρίθηκε στους «8» του Ρολάντ Γκαρός, για 4η φορά μέσα σε 5 χρόνια.

Και ο καιρός…   

Λίγες αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 27,4 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα