back to top
33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

33.8 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει αύριο στη Μαγνησία, μετά τα δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας κυρίως σε κατοίκους των χωριών Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο, στα οποία έχει ήδη διακοπεί η παροχή νερού από το κεντρικό σύστημα ύδρευσης.  

Ξεκινούν αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών Γυμνασίου, ενώ παράλληλα ξεκινά η δεύτερη εβδομάδα των εισαγωγικών εξετάσεων ΑΕΙ για τους αποφοίτους Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ. 

Εκπνέει αυτή την εβδομάδα το περιθώριο επιστολικής ψήφου. Τα ψηφοδέλτια – προκειμένου να καταμετρηθούν –  θα πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους το αργότερο μέχρι τις επτά το απόγευμα του ερχόμενου Σάββατου, 8 Ιουνίου.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμότερο μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές..

Στις έξι το απόγευμα αύριο ο κ Μητσοτάκης θα μιλήσει στην τελετή έναρξης της ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια 2024», στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Στις οχτώ το βράδυ, θα συναντηθεί με εκλεγμένα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αττικής, στο «Green Park» στο Πεδίον του Άρεως.

Ο Στέφανος Κασσελάκης  στις 11 αύριο το πρωί θα παραβρεθεί στη συνέντευξη Τύπου της συντονιστικής επιτροπής ελεύθερων Επαγγελματιών – Επιστημόνων – Επαγγελματο βιοτεχνών – Εμπόρων, αναφορικά με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει από το Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη. 

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει στις επτά και μισή αύριο ο  πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη συμπρωτεύουσα θα βρεθεί την Τρίτη και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα απευθύνει ομιλία από την πλατεία Αγίας Σοφίας.

Το απόγευμα από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκη στηλίτευσε με μια μαντινάδα την αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’Ο Κρητικός το χρέος του θα κάνει .. θα κόψει από τον λαϊκισμό ακόμη ένα πλοκάμι», και συμπλήρωσε «όλοι όσοι σας λένε ότι μπορούν να δαπανήσουν 45 δισ. ευρώ σε βάθος 4ετίας οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στα μνημόνια και τη χρεοκοπία». Ο κ Μητσοτάκης ζήτησε ισχυρή ψήφο στη ΝΔ για να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη με ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία και δύναμη  για τις μεγάλες ευρωπαϊκές επιλογές της επόμενης πενταετίας, προς όφελος των Ελληνίδων και των Ελλήνων’’ 

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε από τα Χανιά, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε γιατί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ακόμη καταθέσει τη δήλωση πόθεν, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά από τα social ότι θα ανακοινώσει τα περιουσιακά του στοιχεία αύριο κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη, ενώ ζήτησε την ψήφο ων πολιτών ‘’ για να καθαρίσουμε – όπως είπε – την Ελλάδα μας’’.

Από τις Σέρρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας ‘’χαμένη την ευκαιρία των 36 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης’’ Παράλληλα ο κ Ανδρουλάκης επανέλαβε ότι στις ευρωεκλογές είναι  η ώρα της δημοκρατικής παράταξης για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της προοπτικής για όλους’’. 

Κάλεσμα στους πολίτες να ψηφίσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα για να σταλεί μήνυμα ελπίδας και ενδυνάμωσης των αγώνων σε όλη την Ευρώπη”, απηύθυνε από το Ηράκλειο ο ΓΓ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ζητώντας την κατάργηση του  τεκμαρτού υπολογισμού των εισοδημάτων τους  καθώς και των ελέγχων που θα υποστούν όσοι αμφισβητήσουν το ελάχιστο φορολογητέο εισόδημα που θα προσυμπληρώσει η εφορία στη φορολογική δήλωσή τους. Ξεκινά αύριο η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για την χορήγηση 300.000 επιταγών Κοινωνικού Τουρισμού Εργαζομένων-Ανέργων της ΔΥΠΑ.

Στην Πορτογαλία, ένας πιλότος έχασε τη ζωή του, όταν δύο μικρά αεροσκάφη τύπου  Yakovlev Yak-52 συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης  στο αεροδρόμιο Μπέζα.

Στη Γερμανία, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την κατάρρευση δύο υδατοφραγμάτων στη Βαυαρία, ενώ ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του.

Τις πληγείσες περιοχές θα επισκεφθεί αύριο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Να μείνουμε στη Γερμανία, έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αστυνομικός ο οποίος την Παρασκευή τραυματίστηκε σοβαρά μετά την επίθεση με μαχαίρι με δράστη 25χρονο Αφγανό, στο Μανχάιμ. 

Σορός άνδρα περίπου 40 ετών εντοπίστηκε από λουόμενους στην παραλία του Σχοινιά στον Μαραθώνα. Όπως έγινε γνωστό, στο αριστερό πόδι του είχε δεμένο με σχοινί έναν 10κιλο δίσκο άρσης βαρών. Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ραφήνας. 

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν να εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης σε υποσταθμό του Παλαιού Φαλήρου που προκάλεσε διακοπές ρεύματος στα νότια προάστια. Προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται επίσης σε Αγία Παρασκευή και Ψυχικό..

Και ο καιρός…   

Λίγες αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 24,6 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα