back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 03-06-2024

Διαβάστε επίσης

Η βιταμίνη D, είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τον οργανισμό.

Πολλοί άνθρωποι συμπληρώνουν τη βιταμίνη D, ειδικά κατά τους ψυχρούς μήνες, όταν είναι πιο δύσκολο να πάρετε την ημερήσια δόση από το φως του ήλιου, αλλά έχετε αναρωτηθεί ότι μπορεί να πάρετε υπερβολική ποσότητα βιταμίνης D; Και πώς καταλαβαίνετε πότε είναι υπερβολική;

Η έκθεση στον ήλιο για επαρκή παραγωγή βιταμίνης D μπορεί να είναι μικρότερη από ό,τι νομίζετε. Οι έρευνες δείχνουν, ότι μπορείτε να πάρετε αρκετή βιταμίνη D εκθέτοντας τα χέρια και τα πόδια σας στο ηλιακό φως χωρίς ρούχα ή αντηλιακό το μεσημέρι (μεταξύ 12 Μ.μ. και 4 μ.μ.) για 5 έως 30 λεπτά τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάτε ότι, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ενέχει άλλους κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών εγκαυμάτων και του καρκίνου του δέρματος, οπότε είναι ακόμα σημαντικό να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις για να αποφύγετε αυτούς τους κινδύνους.

Εκτός από το ηλιακό φως και τα συμπληρώματα, η βιταμίνη D βρίσκεται επίσης σε ορισμένα τρόφιμα. Εμφανίζεται φυσικά στους κρόκους των αυγών, στα μανιτάρια που έχουν εκτεθεί σε υπεριώδες φως και στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και οι σαρδέλες. Ορισμένα τρόφιμα είναι επίσης εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, όπως το γάλα, τα δημητριακά και οι χυμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα