back to top
21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

21.2 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

 Η σύγκρουση του «πόθεν έσχες» στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση έχει προκύψει μετά την χθεσινή δημοσιοποίηση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασελλάκη του excel με τα τρέχοντα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης. Ο κ Κασσελάκης έκανε την παρουσίαση κατά την διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην Θεσσαλονίκη, ζητώντας ταυτόχρονα να πράξει το ίδιο και ο πρωθυπουργός για το 2023.

Στον εν λόγω πίνακα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει τα εισοδήματά του, τα ακίνητά του, τα δάνειά και τα επενδυτικά προϊόντα που κατέχει ο ίδιος με εκείνα του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ.  O πίνακας δεν συνοδεύεται από παραστατικά, ούτε από τη φορολογική δήλωση που έχει καταθέσει στις φορολογικές Αρχές των ΗΠΑ και η οποία υποχρεωτικά συνοδεύει τη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Από τα δηλωμένα στοιχεία περιουσιακής κατάστασης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, δεν περιλαμβάνεται η νεοαποκτηθείσα μεζονέτα στο Κολωνάκι, αξίας 1,8 εκατ. ευρώ.

Στα στοιχεία που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να έχει συμμετοχή σε τρεις εταιρείες και αυτό αντιστοιχεί σε 670.900 ευρώ, ενώ αναφέρεται ότι διαθέτει εισοδήματα 2,067 εκατομμυρίων δολαρίων, καταθέσεις 20.100 ευρώ, δάνεια ύψους 1,69 εκατ. ευρώ, ενώ σε επενδυτικά προϊόντα έχει τοποθετημένα 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κασσελάκης δηλώνει την εταιρεία Osios LLC, μέσω της οποίας δανειοδότησε τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δηλώνει ετερόρρυθμος εταίρος στην εταιρία Pura Vita E.E., που έχει στην ιδιοκτησία της ένα κατάστημα καφέ στις Σπέτσες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει και τη συμμετοχή του, μέσω της Osios, στην Tiptree Marine, την οποία διηύθυνε και από την οποία απολύθηκε λίγες ημέρες πριν μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

Τόνισε ότι είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έχει παρουσιάσει στον ελληνικό λαό τα τρέχοντα περιουσιακά στοιχεία του και πρόσθεσε: «Ζητώ από το γραφείο μου τώρα να στείλει το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές! Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Παύλος Μαρινάκης: Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία

Κυβερνητικές πηγές, λίγη ώρα μετά τη λήξη της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη, σχολίασαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε παραδοχή ποινικών αδικημάτων. “Παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε 3 αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του” ανέφεραν χαρακτηριστικά, δίνοντας νέες διαστάσεις στην κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το χρόνο κατάθεσης και δημοσιοποίησης της δήλωσης “πόθεν έσχες” από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εγείροντας ζητήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης, από τις ελεγκτικές αρχές των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης .

“Παραδέχεται ότι παραβίασε τη νομοθεσία, αφού μέχρι τουλάχιστον τις 31.12.2023 συμμετείχε σε εταιρεία αλλοδαπής, ενώ είχε εκλεγεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά παράβαση του νόμου του 2016 που η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε ψηφίσει” ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης στη δήλωσή του και πρόσθεσε: “Στην προσπάθειά του, μάλιστα, να αποφύγει να δώσει το πόθεν έσχες, διαδικασία με συγκεκριμένα δικαιολογητικά, όπως τα ορίζει ο νόμος, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις καταθέσεις του, όπως και του συζύγου του, τα εισοδήματά του, κατέγραψε τις συμμετοχές σε 3 εταιρείες, καθώς και τα ακίνητα που διαθέτει. Αποκάλυψε δε, πως δεν είναι πλήρη τα στοιχεία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού εμφανίσθηκε να δηλώνει πως θα τα καταθέσει όλα όταν τα λάβει από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ, όταν, όπως είπε, του σταλούν από την Υπηρεσία Εσόδων, το γνωστό IRS”.

Οσον αφορά την πρόσκληση Κασσελάκη προς τον πρωθυπουργό ήταν οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου που έκανε λόγο για ψεύδη και χυδαίες συκοφαντίες. “Σχετικά με τα ψεύδη και τις χυδαίες συκοφαντίες του για την περιουσιακή κατάσταση του Πρωθυπουργού, τον ενημερώνουμε για πολλοστή φορά ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχεται εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, επί των ημερών τόσων διαφορετικών Κυβερνήσεων, καταθέτοντας πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, όπως ορίζει ο νόμος και όχι μονοσέλιδο excel” σημείωσε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας παράλληλα για ένα σόου του Στέφανου Κασσελάκη από το οποίο “γεννώνται περισσότερα ερωτήματα, από όσα είχαμε μέχρι σήμερα, με βασικό το ακόλουθο:

Ο κ. Κασσελάκης διάγει τόσο πολυτελή βίο με δανεικά ή κάτι κρύβει;

Ας τα απαντήσει ο ίδιος.

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτός που βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός

Στην αντεπίθεση περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ανακοινώσεις που έκανε απ’ τη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης για την περιουσιακή του κατάσταση. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι αυτός που βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενορχήστρωσε μια εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του Σ. Κασσελάκη αναφορικά με το Πόθεν Έσχες του, η οποία όμως του γυρίζει μπούμερανγκ μετά την αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσει απ’ τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει άμεσα απαντήσεις σε δυο πράγματα:  Πρώτον, να καταθέσει το πόθεν έσχες του για το 2023. Έτσι θα έχουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να διαπιστώσουν εάν συνεχίζει και τα δυο τελευταία χρόνια να αβγατίζει την περιουσία του. Και δεύτερον να ενημερώσει για το ποιος και πώς πληρώνει τον κ. Γκρίνμπεργκ και την πανάκριβη διαφημιστική καμπάνια της ΝΔ.

«Τα τιμολόγια θα βοηθούσαν για να μάθουμε τι συμβαίνει. Υπάρχουν, άραγε; Θα τα δώσουν στη δημοσιότητα;» επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Η προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να εκθέσει τη Ν.Δ και τον Κ. Μητσοτάκη στο συγκεκριμένο ζήτημα αποτυπώνεται στην πρωτοβουλία του γραφείου του Σ. Κασσελάκη να στείλει Excel στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου, ζητώντας απ’ τον πρωθυπουργό να συμπληρώσει και εκείνος τα εισοδήματα του για το 2023.

Ο ίδιος ο Σ. Κασσελάκης απ’ την Θεσσαλονίκη, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του πρωθυπουργού, ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία του.

«Ζητώ από το γραφείο του να απαντήσει στο γραφείο μου που στέλνει τώρα το Εxcel στο Μαξίμου για να περάσει κι εκείνος τα δικά του στοιχεία για το 2023 και να τα δημοσιοποιήσει. Πριν από τις Ευρωεκλογές!

Να ξέρουμε: Πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολη των ακινήτων του;

Aλλά αλήθεια: γιατί δεν ανοίγετε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για να δηλώσετε κι εσείς τα περιουσιακά στοιχεία του 2022 και του 2023;

Είναι μόνο η επιτελική σας αχρηστία; Ή κι εδώ θέλετε να συγκαλύψετε κάτι;

Βλέπετε λοιπόν δίπλα δίπλα τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Και ρωτάω:Εγώ ήμουν επιχειρηματίας στην Αμερική. Με τον ιδρώτα μου βγήκαν αυτά τα χρήματα και με τα εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα που έφερνα. Μόνο το 2022 έβγαλα 49,8 εκατομμύρια ΚΕΡΔΟΣ για τους επενδυτές μου. Δηλωμένα στο χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη.

Πώς ο κ. Μητσοτάκης έγινε τόσο πλούσιος με τον μισθό του βουλευτή;

Πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή;

Και πού είναι η offshore στα νησιά Κέιμαν που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers

Και πού είναι το σπίτι του Βολταίρου; Όχι, φίλες και φίλοι. Δεν είναι μέσα στα 39 ακίνητα που δηλώνει. Κάπου χάθηκε στο μέτρημα!

Πού χάθηκε κύριε Πρωθυπουργέ ολόκληρος Βολταίρος;

Κύριε Πρωθυπουργέ, μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών.

Newsrooom Αθήνα 984, Γιώργος Κατσίγιαννης, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα