back to top
29.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

29.3 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Πολιτικός σάλος για τις αιχμές Οικονόμου σχετικά με τον έλεγχο στο «Πόθεν Έσχες» Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Σάλος έχει προκληθεί από τις αιχμές για πλημμελή έλεγχο του πόθεν έσχες του πρωθυπουργού που άφησε χθές ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της ΚΕ του κόμματος και συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, κατά του πρώην προέδρου της Βουλής και νυν στελέχους της Νέας Αριστεράς Νίκου Βούτση, της τέως προέδρου της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Τασούλας Χριστοδουλοπούλου και του Γιώργου Βαρεμένου, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής Πόθεν Έσχες. Οι πρωτοφανείς καταγγελίες κατά παλαιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Θανάση Οικονόμου, δυναμιτίζουν την πολιτική ατμόσφαιρα ενώ το θέμα των πόθεν έσχες κυριαρχεί στην πολιτική επικαιρότητα.

Είχαν προηγηθεί οι υπαινιγμοί του Στέφανου Κασσελάκη για σκιές που κρύβει το «Πόθεν Έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη πυροδότησαν σενάρια για πλημμελή έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του σημερινού πρωθυπουργού από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Οικονόμου προέβη σε καταγγελίες, που πυροδότησαν θύελλα αντιδράσεων, καθώς ισχυρίστηκε πως η αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Μητσοτάκη εμπεριείχε στοιχεία συνδιαλλαγής. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 o Θ. Οικονόμου άφησε αιχμές για την υπόθεση αυτή εναντίον του τότε Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και της Προέδρου της επιτροπής Πόθεν Έσχες Τασίας Χριστοδουλοπουλου, συνδέοντας τις καταγγελίες του περί «συνδιαλλαγής» με τον διορισμό της κόρης της στην Βουλή.

Αν και η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά πήρε αποστάσεις απ’ τους ισχυρισμούς του κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι δεν εγείρουμε θέμα για εκείνη την χρονική περίοδο, το θέμα φούντωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παρεμβάσεις στελεχών που σήμερα βρίσκονται στη Νέα Αριστερά. Η πρώην βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, παρακολουθώντας το συγκεκριμένο αφήγημα, κάλεσε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να της απαντήσει στο fb εάν με δικές τους ενέργειες ξέπλυναν τις φορολογικές αμαρτίες της οικογένειας Μητσοτάκη.

Στην Μαρία Κανελλοπούλου απάντησε ο Νίκος Βούτσης, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αγαπητή Μαρία δεν άκουσα και δεν με ενδιαφέρει να ακούσω τις διαβολές που από τότε συστηματικά εκτόξευαν όσοι μας κατηγορούσαν για το ότι δεν βάζαμε στις φυλακές πολιτικούς αντιπάλους, δεν μοιράζαμε τα 37 δισ. για να μας ψηφίσουν οι πολίτες, δεν ταυτιζόμασταν στο ύφος και το ήθος της διακυβέρνησης με το τοξικό υπόδειγμα της πολιτικής, για την μη ίδρυση κόκκινων προπαγανδιστικών μιντια και για άλλα πολλά μόνο που τότε δεν περιλαμβάνανε τον κ. Τσιπρα ως συμμέτοχο στην αυτοϋπονόμευση. Η λέξη ηγεμονία και η θεσμική προσήλωση ήταν πάντα ξένες σε όσους υποτιμούσαν την σκληρή πολιτική σύγκρουση προκρίνοντας την προσωπική ανένδοτη δήθεν αντιπαράθεση με τον Κ Μητσοτάκη. Πέντε χρόνια μετά όλοι έχουν καταλάβει ποια ήταν η σωστή άποψη απέναντι στην τοξικότητα και την καθεστωτική νοοτροπία που στήριξε την κυριαρχία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν αγαπητή Μαρία. Όλοι και όλες κρινόμαστε και για τότε και για σήμερα».

Νέα Αριστερά: Η αθλιότητα άλλαξε πίστα

Ως εδώ με το βούρκο. Χτες βράδυ η αθλιότητα άλλαξε πίστα. Στέλεχος και συνεργάτης του κ. Κασσελάκη  πέταξε λάσπη σε στελέχη της Νέας Αριστεράς και ανέβασε τον πήχη της χυδαιότητας, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ήρθε σε συνδιαλλαγή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Πόθεν Έσχες του» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νέα Αριστερά, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Θ. Οικονόμου.

Στην ίδια ανακοίνωση Νέα Αριστερά καταφέρεται εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Ας γνωρίζουν ότι οι τραμπικές μέθοδοι δεν πρόκειται να πτοήσουν τη Νέα Αριστερά. Η Αριστερά στην Ελλάδα έχει μια πολύ μακρά παράδοση αγώνων για να φοβηθεί τη λάσπη.

Ο Κασσελάκης κατάφερε να κάνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές την πιο βολική πάσα στην χρεοκοπημένη ΝΔ. Αναδεικνύεται έτσι σε χρυσό χορηγό του συστήματος Μητσοτάκη. Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός life style ΙΧ  κόμματος, ο κ. Κασσελάκης και τα στελέχη του προσπαθούν να ξαναγράψουν την Ιστορία και προσβάλουν με χυδαία ψέματα την αξιοπρέπεια χιλιάδων πολιτών με διαδρομή στην Αριστερά και τον προοδευτικό χώρο,  ανεξαρτήτως των σημερινών επιλογών τους. Ως Νέα Αριστερά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί απέναντι στον βούρκο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα