back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Εθνικός Κήπος: Περιβαλλοντικά δρώμενα για τα παιδιά από τον Δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Εθνικό Κήπο. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, συναντήθηκε με μαθητές δημοτικών σχολείων της Αθήνας και μίλησε για τα οφέλη του πρασίνου.

Με σύνθημα #Μη_με_κάνεις_σκουπίδι, τα παιδιά πήραν μέρος σε βιωματικά δρώμενα και ομαδικά παιχνίδια και ενημερώθηκαν για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η βιώσιμη κατανάλωση, η προστασία της βιοποικιλότητας καθώς και για τη σημασία της ανακύκλωσης.

Εκεί ήταν και το βαν του Αθήνα 9.94 με την Έλενα Χατζηιωάννου. «Θέλουμε να ρίξουμε τη θερμοκρασία στην Αθήνα. Σε 4 μήνες έχουμε ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες δενδροφυτεύσεις. Όσα φύτευσε η προηγούμενη δημοτική αρχή σε όλη τη θητεία της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χάρης Δούκας μιλώντας στο Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Ο εθνικός κήπος είναι ένα διαμάντι της Αθήνας», είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων. «Είναι μια άλλη λογική που θέλουμε να περάσουμε ως Δήμος Αθηναίων. Θα φτιάξουμε ένα μικρό δάσος στην Κυψέλη, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Θα ρίξει τη θερμοκρασία 5 βαθμούς Κελσίου στην περιοχή», τόνισε.

«Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι πομποί του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε η Ρωξάνη Μπέη, Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης μιλώντας επίσης στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, τονίζοντας ότι: «η ανακύκλωση δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση, θέλει συνέργεια και συνέπεια κι από φορείς. Εάν κάνει ο καθένας μας από ένα βήμα, τα βήματα πολλαπλασιάζονται και φτάνουμε στον αριθμό εκείνο των βημάτων που φέρνουν και αποτέλεσμα. Είμαι περήφανη για τη δουλειά που έχει γίνει από το Δήμο Αθηναίων για τη σημερινή μέρα».

Στη συνέχεια ο Δήμος της Αθήνας σε συνεργασία με το επαγγελματικό επιμελητήριο Αθηνών προχώρησε στη δεντροφύτευση 70 δέντρων στο άλσος Ευελπίδων. Όπως δήλωσε ο Χάρης Δούκας: «προσπαθούμε να πρασινίσει Αθήνα. Η πόλη έχει το χαμηλότερο ποσοστό πράσινο ανά κάτοικο σε όλη την Ευρώπη και αυτή είναι η προσπάθεια του Δήμου ώστε να αλλάξει».

Newsroom Αθήνα 9.84, Μιχάλης Λεγάκης, Σπύρος Χαλικιάς

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα