back to top
29.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

29.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώνονται σήμερα οι προεκλογικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής.

Στις 8 το βράδυ, στην πλ. Συντάγματος η κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Την Πάτρα θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Στο Ηράκλειο Κρήτης η τελευταία προεκλογική ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη. Σε συγκέντρωση στις 8 και μισή το βράδυ στη Μαλεσίνα θα μιλήσει ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στις 7 το πρωί θα ξεκινήσει η διανομή του εκλογικού υλικού από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Δημοτικοί υπάλληλοι με 32 φορτηγά θα εφοδιάσουν 117 σχολικά συγκροτήματα.

Εν τω μεταξύ, στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση με το βλέμμα στις κάλπες της Κυριακής. «Δεν συμμερίζομαι την απαισιοδοξία περί του τέλους της Ευρώπης. Πιστεύω ότι η Ευρώπη βρίσκει τις δυνάμεις να αναγεννάται και να προσαρμόζεται στις καινούργιες γεωπολιτικές συνθήκες», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που ανέλαβε με τον Πολωνό ομόλογό του Ντόναλντ Τουσκ για ενιαίο αμυντικό ταμείο που θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους.

«Ο πρωθυπουργός έχει την δυνατότητα με ένα τηλεφώνημα να ανοίξει την πλατφόρμα για να καταθέσουμε σήμερα κιόλας από κοινού τις δηλώσεις πόθεν έσχες», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας όπως είπε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να το πράξει. «Τον προκαλώ είναι πρωθυπουργός», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Σύνταγμα μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης της ΝΔ για την ακρίβεια, το δυστύχημα των Τεμπών και τη λειτουργία του Κράτους δικαίου.

«Αυτή είναι η Ελλάδα του 2024 με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι μυστικές υπηρεσίες αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μας οδηγούν χρόνια πίσω και μακριά από την διάκριση των εξουσιών», ανέφερε μιλώντας στο OPEN, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Η αποχή από τις εκλογές δεν στέλνει κανένα μήνυμα καταδίκης της κυβέρνησης και της ΕΕ, αντιθέτως είναι «λευκή επιταγή», ανοχή σε αυτήν την απάνθρωπη πολιτική», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ μιλώντας απόψε στην Πάτρα.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας από σήμερα έως και τις 10 Ιουνίου σε όλη την επικράτεια για την διευκόλυνση των εκλογέων στις μετακινήσεις τους.

Τη δυνατότητα να παραλάβουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, που είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου 14 θα έχουν οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών και σήμερα προκειμένου να διευκολυνθούν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Το αντιμεταναστευτικό «Κόμμα για την Ελευθερία» του εθνικιστή Χέερτ Βίλντερς εκτιμάται ότι έχει ενισχύσει σημαντικά τη δύναμη του, σύμφωνα με exit poll των ευρωεκλογών στην Ολλανδία που μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση.
Στην Ολλανδία ξεκίνησε σήμερα η τετραήμερη διαδικασία των ευρωεκλογών στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.
Τα επίσημα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ολλανδία θα ανακοινωθούν όταν θα έχουν κλείσει οι κάλπες σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ώρα Ελλάδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα