back to top
29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

29.6 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Για την νέα σύνθεση της ευρωβουλής την ερχόμενη 5ετία αποφασίζουν οι ψηφοφόροι των 27 κρατών μελών της ΕΕ.

Οι πρώτες κάλπες στήθηκαν σήμερα στη Σλοβακία, τη Λετονία, την Μάλτα και στην Ιταλία.

Στην Ελλάδα, οι κάλπες ανοίγουν στις επτά το πρωί αύριο και θα κλείσουν στις επτά το απόγευμα, με την πρώτη ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών να αναμένεται στις εννέα το βράδυ.

Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως 4εις σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της προτίμησής τους, προκειμένου να εκλέξουν τους 21ναν βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν το κόμμα τους και την Ελλάδα στην ευρωβουλή των 720 εδρών.

Καθ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας ανοιχτά θα παραμείνουν τα Γραφεία Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Ενεργή είναι ήδη η ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών “Μάθε πού ψηφίζεις”. Όσοι εκλογείς είχαν αιτηθεί να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο αλλά δεν το έπραξαν, μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα κέντρα που είναι εγγεγραμμένοι, μετά τις 11 το πρωί.

Τη διαβεβαίωση ότι τα πάντα είναι έτοιμα για τις εκλογές έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Όπως ανέφερε στην πρωτεύουσα θα λειτουργήσουν 737 εκλογικά τμήματα, ενώ θα απασχοληθούν 1300 δημοτικοί υπάλληλοι.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10 το πρωί στο πρώτο Γυμνάσιο Κηφισιάς (Λεβίδου 42).

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης (Δεκελείας & Φασιδέρη).

Επίσης στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στην Κρήτη. (Κανάρη 40).

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας (Κηφισού 2-4) στις 11 το πρωί θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος θα ψηφίσει στις 10 το πρωί στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η έξοδος των ετεροδητών, με την κίνηση στους σταθμούς λεωφορείων και τα λιμάνια της Αττικής να είναι αυξημένη. Με πυκνή ροή αυτοκινήτων αλλά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα. Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα έως τις ως τις 11 το βράδυ σήμερα, και από τις 5 τα ξημερώματα αύριο έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας.

Στη Σύμη, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες από στεριά, αέρα και θάλασσα για τον εντοπισμό του 67χρονου βρετανού παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη. Οι έρευνες εστιάζουν στα βόρειες βραχώδεις περιοχές του νησιού, σε όλα τα δύσβατα, ανηφορικά και απόκρημνα μονοπάτια που ξεκινούν από το λιμάνι στο Πέδι. Στο ακριτικό μας νησί έφτασαν τα τέσσερα παιδιά του αγνοούμενου προκειμένου να βοηθήσουν στις έρευνες, ενώ με δηλώσεις της η σύζυγός του, Κλέρ Μπέιλι- Μόσλευ, ευχαρίστησε θερμά τις αρχές και τους κατοίκους του νησιού, ενώ δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξη.

Σε εξέλιξη οι έρευνες ειδικών πραγματογνωμόνων για τη διερεύνηση των αιτιών της ανατροπής και της έκρηξης του βυτιοφόρου οχήματος που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η γέφυρα στο 75ο χιλιόμετρο της Αθηνών – Κορίνθου. Αυτοψία στο σημείο πραγματοποίησαν οι Υπουργοί προστασίας του πολίτη και Μεταφορών, κκ Χρυσοχοίδης και Σταϊκούρας αντίστοιχα, με τον τελευταίο να διαβεβαιώνει ότι η καθαίρεση της γέφυρας θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.. Νωρίτερα ουρές χιλιομέτρων είχαν σχηματιστεί στο ύψος του συμβάντος, με την τροχαία να ‘’ανοίγει’’ λωρίδες κυκλοφορίες στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να αποσυμφορήθει η κυκλοφορία.

Το πρώτο κύμα παρατεταμένου καύσωνα έρχεται από Δευτέρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ύφεση των φαινομένων αναμένεται από την ερχόμενη Παρασκευή.

Οριοθετήθηκε η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Γιαπίλη, στην Κω. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο. Νωρίτερα από αέρος συνέδραμαν τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο..

Σορός άνδρα αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του ΣΕΦ στο Φάληρο. Σύμφωνα με το λιμενικό πρόκειται για άνδρα περίπου 20 – 25 ετών, που φέρει συνολικά πέντε τατουάζ.

Σαφές μήνυμα ότι οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και των ευρωπαίων συμμάχων τους έστειλε από τα Ηλύσια πεδία ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, εκτιμώντας ότι εάν «Ο Πούτιν υποτάξει την Ουκρανία θα απειληθεί όλη η Ευρώπη». Από πλευράς του ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, αφού ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την επίσκεψή του στο Παρίσι εξήρε τον Αμερικανό πρόεδρο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σας ευχαριστώ που ως πρόεδρος της πρώτης παγκόσμιας δύναμης ενεργείτε με την καθαρότητα και την αφοσίωση ενός εταίρου που αγαπά και που σέβεται τους Ευρωπαίους».

Κατάμεστο με 60.000 θεατές, αναμεσά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ΟΑΚΑ, για την συναυλία των Coldplay. Περισσότερους συρμούς και επέκταση του ωραρίου των δρομολογίων του ανακοίνωσε ο ΗΣΑΠ.

Σε λίγα λεπτά, ο Μίλτος Τεντόγλου θα αγωνιστεί στο άλμα για ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στην συλλογή του, αυτή τη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ρώμη.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 31.8 αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα