back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγουν αυτή την ώρα οι κάλπες για τις ευρωεκλογές. Οι ψηφοφόροι καλούνται ως τις 7 το απόγευμα να αναδείξουν τους 21 υποψήφιους από 31 κόμματα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έως το 2029.

Οι εκλογείς που είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, θα μπορέσουν να ψηφίσουν δια ζώσης μετά τις 11 το πρωί στο εκλογικό τμήμα που είναι εγγεγραμμένοι.

Οι πολίτες μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν, στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών στο μπάνερ «Μάθε πού ψηφίζεις». Για την εξυπηρέτηση των εκλογέων τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργούν σήμερα έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς δίπλα από τους υποψηφίους της προτίμησής τους. Σε περίπτωση που τεθούν περισσότεροι, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στις 10:20, στο 21ο Γενικό Λύκειο Αθηνών. (Ταϋγέτου 60)

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ψηφίσει στις 10 το πρωί στο πρώτο Γυμνάσιο Κηφισιάς. (Λεβίδου 42)

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης (Δεκελείας & Φασιδέρη).

Επίσης στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, στην Κρήτη. (Κανάρη 40).

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, (Κηφισού 2-4) στις 11 το πρωί, θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, θα ψηφίσει στις 10 το πρωί, στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Πανοράματος.

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, για τρίτη διαδοχική διοργάνωση κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης. Με άλμα στα 8,65 μέτρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για φέτος, ρεκόρ αγώνων, αλλά και ατομικό ρεκόρ. Συγχαρητήρια απέστειλε η πολιτική ηγεσία.

Ομαλοποιημένη η κίνηση των αυτοκινήτων στην Εθνική Αθηνών Κορίνθου, όπου συνεχίζονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας πριν από τον Ισθμό. Όπως επισημαίνεται από την Τροχαία οι οδηγοί μπορούν να μετακινούνται προς Κόρινθο σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν και ακολουθώντας τις οδηγίες των τροχονόμων.

Ανατροπή αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν δύο γυναίκες σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Συγγρού, στο ρεύμα καθόδου, στο ύψος του κόμβου με την Ποσειδώνος. Η οδηγός βγήκε μόνη της από το όχημα, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν τη συνοδηγό, εν ζωή, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Κατασβέστηκε η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, στη Φωκίωνος Νέγρη. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε 2 άτομα που είχαν βγει στο μπαλκόνι. Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών, ο Κριστόφ Ντελουάρ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα. Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση ο Γάλλος δημοσιογράφος πέθανε από τις “επιπλοκές ενός καλπάζοντα καρκίνου”. Ο Ντελουάρ ασκούσε τα καθήκοντά του από το 2012.

Πυραυλική επίθεση δέχθηκε φορτηγό πλοίο με σημαία Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης. Από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτασφαλειών Ambrey, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» δέχθηκαν επίθεση χθες από μασκοφόρους, έξω από καφετέρια στο κέντρο της Καρλσρούης, στη νοτιοδυτική Γερμανία. Συνολικά τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις άνθρωποι. Η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» ανακοίνωσε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δέχθηκαν επίθεση με ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα