back to top
30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Στο 13,1% επί των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους η συμμετοχή μέχρι τις 11.30 το πρωί σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου.

Η συμμετοχή στις εθνικές εκλογές τον Ιούλιο του 2023 την ίδια ώρα ήταν στο 16%.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών» σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος.

“Ψηφίζουμε για μια ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη” τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Σήμερα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας και επιλέγουμε ποια Ευρώπη θέλουμε” υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

“Η πατρίδα μας έχει ανάγκη σήμερα το βράδυ να έχει ισχυρότερη, σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση” τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης από το Ηράκλειο υπογραμμίζοντας ότι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία είναι επιλογή αλληλεγγύης και ενότητας.

«Σήμερα πάμε όλοι και όλες και ψηφίζουμε για να κοντύνουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου” σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εάν μας εμπιστευτεί ο κόσμος δεν θα τον προδώσουμε ποτέ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Δίνουμε φωνή στο δίκιο μας. Δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την Ευρώπη της λιτότητας και του πολέμου”, τόνισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

“Σήμερα εκφράζεται ο κυρίαρχος λαός. Ζητούμε από το λαό να βοηθήσει την προσπάθεια της ΝΙΚΗΣ” σημείωσε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός.

“Πάμε να κάνουμε την αγάπη δύναμη και στο ευρωκοινοβούλιο” δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

“Σήμερα ψηφίζουμε, αποφασίζουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και δεν εκχωρούμε το δικαίωμα μας, αυτό σε κανέναν άλλον. Και για όσους σκέφτονται να πάνε παραλία, τους προτείνω να το πράξουν αφού πρώτα περάσουν από την κάλπη”, τόνισε σε δηλώσεις του στον Αθήνα 984, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» μπορούν να δουν πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πολίτες. Τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργούν σήμερα έως τις 7 το απόγευμα, για την εξυπηρέτηση των εκλογέων. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς. Σε περίπτωση που τεθούν περισσότεροι, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο, αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός.

Οι εκλογείς που ενώ είχαν επιλέξει να ψηφίσουν επιστολικά και τελικά δεν το έπραξαν ή έστειλαν εκπρόθεσμα την ψήφο τους, μπορούν να ψηφίσουν δια ζώσης, στο εκλογικό τμήμα στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.

Μία πρώτη εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται στις 9 το βράδυ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δημοσιεύσει την πρώτη εκτίμηση για τη σύνθεσή του σε επίπεδο πολιτικών ομάδων στις 9 και τέταρτο με 10 παρά τέταρτο το βράδυ.

Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με εγκυρότητα και αξιοπιστία μεταφέρει τον παλμό των ευρωεκλογών μέσα από μία συνεχή ροή ειδήσεων και ρεπορτάζ. Με ειδικές εκπομπές και συνδέσεις, ο σταθμός της πόλης μεταδίδει λεπτό προς λεπτό το κλίμα, τις εξελίξεις και τις πληροφορίες από τα επιτελεία των κομμάτων, ακολουθεί τους πολιτικούς αρχηγούς εκεί που ψηφίζουν και από το απόγευμα φιλοξενεί εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων οι οποίοι σχολιάζουν το αποτέλεσμα της κάλπης.

Νεκρός βρέθηκε το πρωί στη Σύμη ο παρουσιαστής του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοούνταν από την προηγούμενη Τετάρτη. Ο 67χρονος βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, εκεί όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες. Τη σορό του παρουσιαστή εντόπισε ο δήμαρχος του νησιού μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης, που πραγματοποιούσε ρεπορτάζ στην περιοχή των ερευνών.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα