back to top
26.7 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Στεφανίδη: «Έφτασα σε σημείο να μην ξέρω, αν θα πηδήξω»

Διαβάστε επίσης

Η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου με σπίδοση 4.73μ, προχώρησε σε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια αποκάλυψε πως στο ζέσταμα σήμερα είχε ένα πρόβλημα, φτάνοντας στο σημείο να μην ξέρει αν θα λάβει μέρος στον τελικό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το μαγικό ραβδί το έχω στο μυαλό μου. Ξεκίνησα στο ζέσταμα να κάνω τζόκινγκ και πονούσα πάρα πολύ. Έχω ένα πρόβλημα, το οποίο ευτυχώς ξεκίνησε πρόσφατα, οπότε έχουμε κάνει την προπόνηση που χρειάστηκε.

Απλά τώρα με μία μέρα διαφορά στον προκριματικό με τον τελικό ήταν ζόρι. Δηλαδή, έφτασα να μην ξέρω αν θα πηδήξω σήμερα. Έκανα δύο φετινά ρεκόρ, οπότε ήταν μία καλή μέρα για μένα.

Πλέον αισθάνομαι ότι είμαι μόνο αθλήτρια αγώνων. Η αλήθεια είναι ότι έχει πάει καλά η προετοιμασία μας. Οι αγώνες μού είχαν βγει λίγο έτσι κι έτσι, αλλά ψαχνόμασταν ακόμα με τα κοντάρια μου. Σήμερα έβαλα δύο κοντάρια, που δεν είχα ακουμπήσει ξανά. Υπήρξε δηλαδή μία πρόοδος όσον αφορά τα κοντάρια, που ήταν σημαντικό κι έπρεπε να συμβεί.

Αλλά συνέβη γιατί ήταν μεγάλος αγώνας και ήμουν κι εγώ σε αυτή ψυχολογία, πιθανόν σ’ έναν άλλον αγώνα να μην είχε γίνει. Και γι’ αυτό είπα ότι για μένα ήταν σημαντικός αυτός ο αγώνας, νομίζω ότι μπορεί να μου δώσει ένα μπουστ για το υπόλοιπο της σεζόν. Από εδώ και πέρα κοιτάμε μπροστά από τα 4.73μ.

Για τους Ολυμπιακούς: Το Ευρωπαϊκό ήταν λίγο νωρίς. Εμείς πολλές φορές ξεκινάμε τη σεζόν μας αρχές Ιουνίου. Παρόλα αυτά, εγώ είχα κάνει επίτηδες 2-3 αγώνες, που συνήθως τον Μάιο κάνω έναν, για να είμαστε προετοιμασμένοι εδώ. Χαίρομαι που τους είχα κάνει, γιατί δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει σε αυτό το σημείο”.

Στο τέλος είπε και ένα ποίημα: “Πάμε στην απονομή με το Π με το Π ή με την μαγκούρα δεν πειράζει».

Η Στεφανίδη το τελευταίο διάστημα έχει ενοχλήσεις στο πέλμα, οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά τον προκριματικό του Σαββάτου. Έτσι αγωνίστηκε με παυσίπονα, προκειμένου να μετριάσει τις ενοχλήσεις και να κάνει ανενόχλητη τον αγώνα της. Ακόμη και έτσι έκανε αυτό που ήξερε από καιρό ότι μπορεί -έστω και αν στο τέλος του αγώνα πανηγύριζε και έλεγε στον Εμμανουήλ Καραλή να της φέρει ένα καροτσάκι να την πάρει!

Η έμπειρη αθλήτρια έχει πλέον στην κατοχή της πέντε μετάλλια σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού, δύο χρυσά και τρία ασημένια, ενώ μετείχε για 10η φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ανοιχτό και κλειστό στίβο!

Πιο συγκεκριμένα, η Κατερίνα Στεφανίδη είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό και το 2014 στη Ζυρίχη και στην προηγούμενη διοργάνωση του 2022 στο Μόναχο, ενώ ενδιάμεσα είχε κατακτήσει χρυσά και είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο. Υπενθυμίζεται ότι η Στεφανίδη έχει αναδειχθεί χρυσή ολυμπιονίκης το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πρωταθλήτρια κόσμου το 2017 στο Λονδίνο, ενώ είχε πάρει το χάλκινο στο Παγκόσμιο της Ντόχα το 2019.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, μετά το χρυσό, που κατέκτησε ο Μίλτος Τεντόγλου, το περασμένο Σάββατο στον τελικό του μήκους.

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα