back to top
24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Θ. Ξανθόπουλος: Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί ζημιά, η ζημιά έγινε το προηγούμενο διάστημα

Διαβάστε επίσης

«Μετά από ένα χρόνο δυσάρεστων εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ, κατορθώσαμε να έχουμε ένα ποσοστό το οποίο είναι η αφετηρία για την επόμενη μέρα. Δεν είναι το 20% που θέλαμε, δεν μπορέσαμε να περάσουμε το μήνυμά μας στον κόσμο, αλλά δεν μπορώ να το θεωρήσω ζημιά», δήλωσε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, βουλευτής Δράμας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει σάκος του μποξ»

« Η ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από το Μάιο του 2023, έχει γίνει σάκος του μποξ. Υπάρχει η αποχώρηση του χαρισματικού του ηγέτη, υπάρχει η εκλογή ενός νέου προέδρου που βίωσε από την πρώτη στιγμή την έντονη εσωκομματική αντιπαράθεση, υπάρχει και η διάσπαση. Όλα αυτά λοιπόν αθροιζόμενα στερούν από τον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να εκπέμψει ένα καθαρό μήνυμα και κυρίως να αποκτήσει μια δυναμική».

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση

«Πως θα διαχειριστούμε ως ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη που έχουμε από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη θέση του δεύτερου κόμματος με μεγάλη διαφορά από το πρώτο, είναι θέμα το οποίο θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Η ευθύνη μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως αξιωματική αντιπολίτευση, παίρνει άλλα πολιτικά χαρακτηριστικά»

Αποχή

«Το τεράστιο ποσοστό της αποχής δείχνει ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται το πολιτικό σύστημα. Το πρόβλημα είναι ότι λείπει η νομιμοποιητική βάση και αυτό είναι θρυαλλίδα στα θεμέλια του Δημοκρατικού πολιτεύματος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα