back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Δ. Παπαστεργίου: Τα τεράστια ποσοστά της αποχής σημείο προβληματισμού για όλα τα κόμματα

Διαβάστε επίσης

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, το ρεκόρ αποχής που τις σημάδεψε και τα μηνύματα των πολιτών, σχολίασε στον Αθήνα 9,84 και στον Γιώργο Αποστολίδη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ μίλησε και για  τον οδηγό τεχνητής νοημοσύνης «mAiGreece», που είναι ήδη διαθέσιμος για τους επισκέπτες της χώρας μας.

*Τα τεράστια ποσοστά της αποχής πρέπει να προβληματίσουν όλα τα κόμματα. Καθένας οφείλει να κάνει τον απολογισμό του 

Αναφορικά με τις “χαμηλές πτήσεις” στις εκλογικές επιδόσεις της 9ης Ιουνίου, εκτίμησε πως αποτελούν ζήτημα και αφετηρία προβληματισμού για το σύνολο των κομμάτων, καθώς  δεν αφήνουν περιθώριο σε οποιονδήποτε να  επιχαίρει των εξελίξεων.

«Τα τεράστια ποσοστά της αποχής πρέπει να προβληματίσουν όλα τα κόμματα. Καθένας οφείλει να κάνει τον απολογισμό του και κανένας δεν μπορεί να είναι χαρούμενος για αυτό το αποτέλεσμα» σημείωσε αφού προηγουμένως υπογράμμισε τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε την συμβολή της ψηφιακής τεχνολογίας στην περιστολή της παραπληροφόρησης μέσω διαδικτύου, αλλά και στην προσέλκυση νεανικού κοινού στην ενασχόληση με την πολιτική. «Τα ψηφιακά μέσα μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους και να περιορίσουν την παραπληροφόρηση, κομβικό σημείο που αποκτά ολοένα και πιο διευρυμένο ρόλο στη διενέργεια των εκλογών με στόχο να προσελκύσει τους νέους να ασχοληθούν πιο ενεργά με τα κοινά».

*Το «mAiGreece» είναι ένα χρηστικός οδηγός για την ασφάλεια των επισκεπτών στην Ελλάδα. με πληροφορίες και για το σύστημα Υγείας. 

Με αφορμή τον εξατομικευμένο οδηγό τεχνητής νοημοσύνης «mAiGreece» για τους επισκέπτες της χώρας μας, δήλωσε ότι με την άφιξή τους στην ελληνική επικράτεια θα λάβουν ένα πρώτο καλωσόρισμα από την εφαρμογή στον πάροχό τους.

«Το «mAiGreece» δεν είναι ένας τουριστικός οδηγός ανάμεσα σε πολλούς άλλους, αλλά ένας  χρηστικός πλοηγός επιβίωσης  για την ασφάλεια των επισκεπτών στην Ελλάδα, με πληροφορίες και για το Σύστημα Υγείας. Δίνει -μεταξύ άλλων- στοιχεία για τις  παραλίες με γαλάζια σημαία, ενώ διαθέτει λειτουργία έκτακτης ανάγκης μέσω πλήκτρου πανικού (panic button) στο 112, το οποίο στέλνει μήνυμα στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη γεωγραφική θέση του αποστολέα, με σκοπό να προσφέρει συγκεντρωμένη, σωστή και άμεση ενημέρωση πάνω σε θέματα ή έκτακτες καταστάσεις δυσκολίας, τις οποίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι τουρίστες κατά τη διαμονή τους στη χώρα μας».

Να σημειωθεί ότι στο «mAiGreece» έχουν ενσωματωθεί  πληροφορίες για αξιοθέατα, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αστυνομικά τμήματα, πρεσβείες και προξενεία ξένων χωρών, καθώς και το περιεχόμενο του visitgreece.gr.

Οι πολίτες που επισκέπτονται τη χώρα μας, αλλά και οι Έλληνες ταξιδιώτες, αρχικά μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν το «mAiGreece» στο κινητό τους τηλέφωνο ή στο tablet, μέσω του App Store ή του Play Store για να συνδεθούν στη συνέχεια με τον προσωπικό τους λογαριασμό Google, Apple ή Facebook.

Σε ένα επόμενο βήμα δημιουργούν το προσωπικό τους προφίλ στο «mAiGreece», επιλέγοντας από ένα σύνολο κατηγοριών,  όσες υποκατηγορίες τους ενδιαφέρουν, όπως  αρχαιολογικούς χώρους, παραλίες, ποδηλασία κ.α. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι χρήστες του «mAiGreece», μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα σε φυσική γλώσσα, γραπτά και φωνητικά. Ο «Ψηφιακός Βοηθός» με τη χρήση GPS δίνει τις ζητούμενες πληροφορίες βάσει της περιοχής, στην οποία βρίσκεται ο χρήστης, ενώ περιλαμβάνει και οπτικά μέσα, προκειμένου να διευκολύνει στην κατανόηση της πληροφορίας σχετικά με εμβληματικά αξιοθέατα και προορισμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα