back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Β. Φεύγας: Ο πρωθυπουργός θα κρίνει πότε και αν θα γίνει ανασχηματισμός

Διαβάστε επίσης

Μη αναμενόμενο για τη ΝΔ χαρακτήρισε το ποσοστό του 28,31% που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος, Βασίλης Φεύγας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, παραδέχτηκε ότι το γεγονός ότι περίπου ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση, αποτελεί μήνυμα που δείχνει ότι οι πολίτες απαιτούν ρεαλιστικές και άμεσες λύσεις στα προβλήματά τους, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν είναι και το τέλος του κόσμου».

«Η ΝΔ εξακολουθεί να είναι πρώτο κόμμα και με μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να ψάξουμε σε βάθος τα αίτια και να διορθώσουμε με νέες πολιτικές, ενδεχομένως και με νέα πρόσωπα, λάθη, παραλείψεις και αστοχίες ή να επιταχύνουμε το κυβερνητικό μας έργο», επισήμανε.

Παράλληλα, με τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα να μετατίθενται για τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, ο κ. Φεύγας, σχολίασε: «Όλα θέλουν το χρόνο τους. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει πότε και αν θα γίνει ανασχηματισμός».

«Δεν υπήρξε μετατόπιση ψηφοφόρων της ΝΔ προς άλλα κόμματα»

«Όσοι απείχαν από τις Ευρωεκλογές τηρούν στάση αναμονής και περιμένουν να δουν από εμάς περισσότερα, κυρίως να δώσουμε απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Το μήνυμα των ψηφοφόρων που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη ήταν ότι επιθυμούν  σταθερότητα στη χώρα με τη ΝΔ στην κυβέρνηση. Δεν υπήρξε μετατόπιση του εκλογικού σώματος της ΝΔ προς άλλα κόμματα. Έχουμε καθαρά τρία χρόνια μπροστά χωρίς εκλoγικές αναμετρήσεις προκειμένου να διορθώσουμε ότι χρειάζεται».

 

«Διορθώσεις σε πρόσωπα και πολιτικές»

«Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος θα γίνει όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το που οφείλεται. Πάντοτε συζητάμε στη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει τι είδους διορθώσεις χρειάζεται να γίνουν σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε πολιτικές οι οποίες θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Φυσικά και τα πρόσωπα παίζουν το ρόλο τους. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει πότε θα γίνει κι αν θα γίνει ανασχηματισμός. Όλα θέλουν το χρόνο τους».

«Ούτε δεξιά ούτε στροφή προς το κέντρο για τη ΝΔ»

«Η ΝΔ δεν θα κάνει ούτε δεξιά στροφή ούτε προς το κέντρο. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο, δεν αφορά αυτό τους πολίτες οι οποίοι αναζητούν ρεαλιστικές λύσεις. Θέλουν να νιώθουν ασφάλεια, να μειωθεί το κόστος ζωής τους».

«Υπήρξε ολιγωρία για την ακρίβεια»

«Η ακρίβεια δεν είναι ελληνικό φαινόμενο ούτε θέμα πολιτικής της κυβέρνησης. Όμως, οι πολίτες επιθυμούν να αναλάβουμε δράσεις, ώστε να μειωθεί το πολύ υψηλό κόστος. Χρειάζονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην αγορά για να μειωθούν οι τιμές. Προφανώς υπήρξε ολιγωρία αλλά δεν οφείλεται σε λανθασμένη πολιτική επιλογή της κυβέρνηση καθώς, ειδικά στον τομέα της Οικονομίας  τα έχει πάει καλά».

«Δεν υπάρχει αλαζονεία από κυβερνητικά στελέχη»

«Δεν συμφωνώ με τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι ”στην κυβέρνηση υπάρχουν καλάμια που ο πρωθυπουργός πρέπει να κοιτάξει να τα παρκάρει”. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει αλαζονεία από κυβερνητικά στελέχη, υπάρχει ίσως ένας εφησυχασμός, αλλά όχι στοιχεία αλαζονείας. Ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες για νέες πολιτικές πάνω σε συγκεκριμένους τομείς όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, η βελτίωση του ΕΣΥ, το στεγαστικό ζήτημα».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα