back to top
23.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

23.8 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΜΜΜ χωρίς κλιματισμό: Τι λένε οι οδηγοί – Τι προβλέπει ο σχεδιασμός

Διαβάστε επίσης

Αφόρητη είναι για το επιβατικό κοινό η μετακίνηση με λεωφορεία και τρόλεϊ, καθώς ο κλιματισμός πολλές φορές δεν επαρκεί σε συνθήκες καύσωνα. Επιπλέον σε ορισμένους συρμούς του Ηλεκτρικού δεν υπάρχει καν κλιματισμός.

Σύμφωνα με τους οδηγούς και τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, τα λεωφορεία διαθέτουν κλιματισμό, ενώ εάν διαπιστωθεί βλάβη ή ο οδηγός συνειδητοποίησει ότι δεν λειτουργεί, το σωματείο έχει αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως θα πρέπει να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τον κλιματισμό ή να αποσυρθεί το λεωφορείο προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το επιβατικό κοινό.

«Όλα τα λεωφορεία έχουν κλιματισμό, όταν όμως μιλάμε για συνθήκες καύσωνα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Πολλές φορές το λεωφορείο κινείται, σταματάει σε στάσεις, ανοίγουν οι πόρτες και ο κλιματισμός σε συνθήκες καύσωνα μπορεί να υπολειτουργεί», είπε μιλώντας στο MEGA ο εκπρόσωπος των οδηγών ΟΑΣΑ, Φώτης Νικολακόπουλος. Βέβαια, εκτός από τον κλιματισμό, ένα άλλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους επιβάτες είναι τα μειωμένα δρομολόγια των λεωφορείων, καθώς από τη Δευτέρα 10 Ιουλίου έχει τεθεί σε λειτουργεία το θερινό πρόγραμμα, την ώρα που πολλοί είναι οι επιβάτες που ζητούν να αυξηθούν τα δρομολόγια των λεωφορείων, ιδιαίτερα τις ημέρες του καύσωνα.

Οι ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις στη γραμμή 1 του Μετρό όπου και βρίσκονται σε λειτουργία το παλαιότερο τροχαίο υλικό. Από την ΣΤΑ.ΣΥ. επισημαίνεται ότι όλοι οι συρμοί του ΗΣΑΠ διαθέτουν κλιματισμό πλην αυτών που έχουν προέλθει από το Μετρό (πρώτη γενιά) και οι οποίοι τις μέρες του καύσωνα δεν χρησιμοποιούνται τις ώρες αιχμής παρά μόνο νωρίς το πρωί και από το απόγευμα, ανάλογα και με το διαθέσιμο τροχαίο υλικό.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα