back to top
31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος: Δημοψήφισμα για ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, αλλιώς θα έχουμε συγκυβέρνηση δεξιάς ακροδεξιάς

Διαβάστε επίσης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναμένεται να προτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μεταξύ μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο ο φορέας που θα προκύψει να διεκδικήσει την κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές του 2027.

Μιλώντας ο κ. Θεοχαρόπουλος στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ξεκαθάρισε ότι :
«Πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, μια συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων για να υπάρξει ένας ισχυρός φορέας απέναντι στη ΝΔ. Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει πολλές φορές “ο λόγος στα μέλη και τα τους φίλους του κόμματος”. Σε αυτό λοιπόν το κλίμα, προτείνουμε ένα δημοψήφισμα που θα ψηφίσουν τα μέλη κι οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμμετέχει ή όχι στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου. Αν δεν κάνουμε κάτι, στις εθνικές εκλογές ίσως έχουμε συγκυβέρνηση δεξιάς και ακροδεξιάς».

Σχετικά με το “άνοιγμα” σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά απο Τεμπονέρα – Κοτσακά
«Κατανοώ να κατατίθενται πολλοί προβληματισμοί, είναι λογικό αυτή την περίοδο. Χρειάζεται, όμως, προσοχή σε αυτά τα βήματα γιατί ίσως προκληθεί το αντίθετο αποτέλεσμα χωρίς να το θέλουμε. Την κύρια πρωτοβουλία έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Εάν δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες αυτά τα κόμματα, δεν θα είναι εύκολο να γίνει αυτό που πρέπει. Ο κατακερματισμός δεν είναι λύση, λύση είναι η σύνθεση κι η συσπείρωση. Πρέπει να δώσουμε όλη μας την προσοχή, να δώσει και η βάση των κομμάτων την άποψή της για το πώς θα προχωρήσουμε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα