back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Euro 2024: Γερμανία-Σκωτία στην πρεμιέρα της μεγάλης γιορτής

Διαβάστε επίσης

Η ώρα για την πολυαναμενόμενη έναρξη του Euro 2024 έφτασε, με την Γερμανία και την Σκωτία να τίθενται αντιμέτωπες στην Allianz Arena του Μονάχου, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Γερμανία και Σκωτία τίθενται αντιμέτωπες στην πρεμιέρα του 17ου Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο ξεκινάει απόψε (22:00, ΕΡΤ1) στο Μόναχο και στο χωρητικότητας 75.000 θεατών γήπεδο της Μπάγερν.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης μαζί με Ελβετία και Ουγγαρία, με την πρόκριση στα νοκ άουτ να δίνεται στις δύο πρώτες και στις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Η Γερμανία δίνεται από τις στοιχηματικές ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, παρότι δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση.

Στα αγωνιστικά, ο Νάγκελσμαν είχε το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον Πάβλοβιτς της Μπάγερν Μονάχου, τον οποίο αντικατέστησε με τον Εμρέ Τσαν της Ντόρτμουντ. Εκτός αποστολής ως ηχηρές απουσίες έμειναν οι Χούμελς, Ζίλε, Γκορέτσκα. Μπραντ, Γκνάμπρι και Βέρνερ.

Από την άλλη, η Σκωτία είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της σε δεύτερο συνεχόμενο Euro, ψάχνοντας το κάτι παραπάνω, την πρόκριση στην φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών για πρώτη φορά στην ιστορία της. Με τον Στιβ Κλαρκ να κλείνει μια πενταετία στον πάγκο της, έχει φτιάξει έναν πολύ δυνατό κορμό και θέλει να παρουσιάσει ένα σύνολο που δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για κανέναν.

Στα αγωνιστικά, ο αμυντικός της Λίβερπουλ και αρχηγός της, Άντι Ρόμπερτσον, αντιμετώπισε κάποιες ενοχλήσεις, οι οποίες όμως δεν είναι ικανές να τον κρατήσουν εκτός πρεμιέρας,. Εκτός αποστολής έχουν μείνει Σούταρ, Ντάικς, Φέργκιουσον, Χίκεϊ και Ντόακ.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία), VAR: Ζερόμ Μπρισάρ

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα