back to top
35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

35.4 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη είναι στο κέντρο της Αθήνας οι εκδηλώσεις για το Athens Pride 2024, που θα κορυφωθούν με συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος. Νωρίτερα τις εκδηλώσεις χαιρέτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. 

Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr  

Την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί «μια δίκαιη ειρήνη το ταχύτερο δυνατό», ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε σήμερα κατά την έναρξη της πρώτης συνόδου κορυφής για την ειρήνη στην Ουκρανία που διεξάγεται στην Ελβετία, χωρίς ρωσική παρουσία.Στήριξη στην Ουκρανία για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί η συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη  στη Διάσκεψη για την Ειρήνη στην Ουκρανία που πραγματοποιείται στο Μπούργκενστοκ της Ελβετίας σήμερα και αύριο. Να σημειωθεί ότι στη σύνοδο κορυφής συμμετέχει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο μοναδικός Θρησκευτικός ηγέτης ο οποίος ήδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας.

Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Ελβετία ο πρωθυπουργός προήδρευσε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αμέσως μετά τον ανασχηματισμό. Ο ίδιος τόνισε ότι «Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η Υγεία και η Παιδεία γίνονται πρώτης προτεραιότητας.  Ο πρωθυπουργός μίλησε για μήνυμα επανεκκίνησης, σημειώνοντας ότι θα είναι αυστηρός στην αξιολόγηση τους, τόσο ως προς το παραγόμενο έργο, όσο και ως προς την ομαδικότητα του νέου υπουργικού σχήματος. 

Επανεκκίνηση, κύριε Μητσοτάκη, δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες, με επιβράβευση εκείνων που πρωτοστάτησαν στην επιχείρηση “μπαζώματος” της αλήθειας για τα Τέμπη, με ανάγνωση «όπως μας βολεύει» των αποτελεσμάτων της κάλπης, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική συμμαχία με αφορμή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο

 Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού, λες και ανέλαβε χθες τα καθήκοντά του. Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την παταγώδη αποτυχία της πενταετούς διακυβέρνησης του σε κρίσιμους τομείς, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποντοηράκλεια Κιλκίς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά καίει σε έκταση που βρίσκεται σε απόσταση από τον οικισμό, ο οποίος και δεν απειλείται.

Συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 42 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 12.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιβεβαίωσαν την απώλεια οκτώ στρατιωτών από έκρηξη που έγινε στην πόλη Ράφα της Γάζας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες της έκρηξης δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Νωρίτερα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε ότι ένας αριθμός Ισραηλινών στρατιωτών σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν το θωρακισμένο όχημα που τους μετέφερε, έπεσε σε ενέδρα στη Ράφα, νοτίως της Γάζας.

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους του Παρισιού, της Μασσαλίας και άλλων πόλεων της Γαλλίας διαδηλώνοντας κατά της ανόδου του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού (RN) στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής.Η αστυνομία ανέφερε πως πάνω από 350.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορείες ενώ 21.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί. Τουλάχιστον 150 πορείες πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Γαλλία σε πόλεις όπως η Μασσαλία, η Τουλούζη, η Λιόν και η Λιλ

 

Σε έναν φαντασμαγορικό χώρο γεμάτο μουσική, θέατρο, παιχνίδι και πάνω από 30 δραστηριότητες για όλη την οικογένεια μετατρέπεται το Σαββατοκύριακο η Τεχνόπολη, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Πρόκειται για το διήμερο φεστιβάλ Kids Radio Land που οργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός, Kids Radio 88.6. 

Στην αθλητική επικαιρότητα… 

Δεύτερη μέρα σήμερα για το EURO 2024 και: 

Ουγγαρία –  Ελβετία. 1-3 

  Ισπανία – Κροατία 

στις 10 Ιταλία – Αλβανία.

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα