back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

27.2 C
Athens
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις καταγράφονται στην Αττική Οδό στο ύψος του κόμβου Πεντέλης στο ρεύμα προς αεροδρόμιο λόγω σύγκρουσης πέντε αυτοκινήτων που σημειώθηκε πριν από λίγο επί της Αττικής Οδού.

Σήμερα αναμένεται να τοποθετηθεί στην ολομέλεια της Διεθνούς Διάσκεψης για την ειρήνη στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο, ενώ εκφράστηκε ικανοποίηση για την κινητικότητα που υπάρχει στο ζήτημα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Τραγικός ο απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που έγινε το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης – Τοξότες, από την μετωπική σύγκρουση ΙΧ με λεωφορείο. Το ΙΧ κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων νεαρών ανθρώπων, δύο ανδρών και δύο γυναικών. Ένα ακόμα άτομο ανασύρθηκε πολύ βαριά τραυματισμένο. Στο λεωφορείο επέβαιναν εργαζόμενοι σε τοπική επιχείρηση. Τραυματίστηκαν έξι άτομα εκ των οποίων τα τρία σοβαρά.

Αντιμέτωπος με κατηγορία για ενδοοικογενειακή βία βρίσκεται γνωστός ποινικολόγος. Ο εισαγγελέας με βάση τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Ο κατηγορούμενος ποινικολόγος φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του επίσης γνωστή δικηγόρο των Αθηνών. Για την αξιόποινη πράξη που του αποδίδεται παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Υπέρ της ανασύνταξης στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τάσσεται ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τονίζοντας πως “η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε τον λόγο στη βάση”.

Σκοτώθηκαν οι κρατούμενοι που έπιασαν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσα σε κέντρο κράτησης στο Ροστόφ, στη νότια Ρωσία, όπως, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων INTERFAX. Παράλληλα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απελευθερώθηκαν.

Την αυλαία του Φεστιβάλ «Καλοκαίρι στην Αθήνα» σηκώνει απόψε στις 8 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, στον προαύλιο χώρο του 70ου δημοτικού σχολείου, στην οδό Καλλισπέρη. Η Δώρα Λοΐζου και ο Μανώλης Σκουλάς τραγουδούν Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Διονύση Σαββόπουλο και άλλους δημιουργούς. Εξάλλου, στις 8 και μισή ξεκινά στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, στη Λαμπρινή, μουσικοχορευτική παράσταση με τραγούδια και χορούς από τα νησιά και τη Μικρασία από ομάδα χορευτών του Χοροστασίου συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια για το EURO 2024, στις 4 παίζουν: Πολωνία – Ολλανδία. Στις 7: Σλοβενία – Δανία και στις 10: Σερβία – Αγγλία.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα