back to top
28.5 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ειρηνευτική Διάσκεψη για Ουκρανία: Σήμερα η τοποθέτηση Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται και σήμερα οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, που πραγματοποιείται στα περίχωρα της Λουκέρνης, στην Ελβετία.

Στη Διάσκεψη παίρνουν μέρος 92 ηγέτες και εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ρωσία δεν προσκλήθηκε, ενώ η Κίνα δεν ανταποκρίθηκε. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο ειρηνευτικό σχέδιο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι με στόχο να επιτευχθεί «δίκαιη και βιώσιμη ειρήνη που θα βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ».

«Το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία δεν είναι μία απάντηση, αλλά μια συνταγή για επιθετικούς πολέμους στο μέλλον» δήλωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και υποστήριξε μία ειρήνη που θα αποκαταστήσει την κυριαρχία της Ουκρανίας, αλλά και την εδαφική της ακεραιότητα.

«Ο κύκλος των χωρών που συμμετέχουν στη διαδικασία επεξεργασίας ενός σχεδίου ειρήνευσης για την Ουκρανία θα πρέπει να διευρυνθεί» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθεί σήμερα στην ολομέλεια της Διάσκεψης, ενώ θα έχει παρέμβαση και στην ομάδα εργασίας για τη θεματική της επισιτιστικής ασφάλειας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα